ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήττα, αλλά πρόκριση…

H Εθνική μας ομάδα κάτω των 19 ετών ήθελε να διεκδικήσει την πρωτιά του δεύτερου ομίλου στο παιχνίδι κόντρα στους Γάλλους- μιας και πριν την έναρξη του αγώνα οι «Τρικολόρ» είχανε 6 βαθμούς και εμείς 4-, όμως όπως αποδείχτηκε έμπρακτα στο χορτάρι του σταδίου της Κατερίνης, οι Γάλλοι ήταν απλά από άλλον ποδοσφαιρικό πλανήτη. 

Μόλις ένα πεντάλεπτο μετά την έναρξη του αγώνα, ο Κίλιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντιακαμπί πήρε την κεφαλιά, στέλνοντάς της στο βάθος της εστίας του Κότσαρη για το 1-0. Μετά την αρχική ψυχρολουσία, το συγκρότημα του Γιάννη Γκούμα προσπάθησε ν’ αντιδράσει, είχε μια υποψία ευκαιρίας με τον Καραχάλιο στο 10΄, όμως αυτοί οι οποίοι δικαιούντο να «γκρινιάζουν» για το σκορ, είναι οι Γάλλοι που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0 με τον Ντιακαμπί και πάλι στο 18΄ με προβολή και τον Τιράμ ακριβώς με την συμπλήρωση του 45λεπτου με ωραίο σουτ εκτός περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο (και με το «επίφοβο» 1-1 να παραμένει στον αγώνα της Ουκρανίας με την Αυστρία), η Ελλάδα ανέβασε στροφές, απείλησε σοβαρά με τον Ορφανίδη για την ισοφάριση στο 62΄, όμως ο Καμαρά είπε το δικό του «ΟΧΙ». Δύο λεπτά αργότερα, όμως, οι «Τρικολόρ» έβαλαν οριστική ταφόπλακα στα όποια όνειρα της εθνικής για επιστροφή στον αγώνα, καθώς ο Μοπάι γύρισε την μπάλα στον Ντεπελέ και αυτός έκανε το 2-0 από κοντά.

Στα εναπομείναντα 30, περίπου, λεπτά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, η αποκαρδιωμένη εθνική μας δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, τη στιγμή που οι Γάλλοι άγγιξαν το 3ο γκολ στο 83΄ με τον Μοπάι, όμως ο Κότσαρης απέκρουσε το σουτ του νεαρού επιθετικού.

Με το 2-0 στην «πλάτη» η Ελλάδα περίμενε τις… εξελίξεις στο παιχνίδι της Αυστρίας με τους Ουκρανούς, καθώς με ενδεχόμενη νίκη της Αυστρίας κινδύνευε με αποκλεισμό. Το τελικό 2-2, όμως, επέτρεψε τον λευκό καπνό ν’ ανεμίσει την Κατερίνη, καθώς η πρόκριση στους “4” της διοργάνωσης ήταν γεγονός. Ο αντίπαλός μας στον ημιτελικό θα προκύψει αύριο, καθώς στον πρώτο όμιλο- φωτιά, όλες οι ομάδες είναι ισόπαλες με 3 βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές.
Προς το παρόν, πάντως, μένουμε Ευρώπη.

Και, όσο υπάρχει ελπίδα, δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε πως θα την κατακτήσουμε, κιόλας…

Γαλλία: Καμαρά, Φουλτζινί, Σενζεμπά, Ντιακαμπί, Παβάρντ, Κεμέν (73′ Κιρασί), Κίλιτς, Μπλιν, Μοπάι, Ντεμπελέ, Τιράμ (65′ Κομάν)

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας (87′ Μιλιώτης), Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Κουλούρης (61′ Βέργος), Κυνηγόπουλος (71′ Μαυρίας)

Πηγή: sdna.gr

To Top