Ήττα στα… πλακάκια του Τελ Αβίβ ο Άρης στην πρώτη ευρωπαϊκή “καλημέρα”!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η πρώτη ομάδα που συνάντησε ο Άρης στο πρώτο επίσημο Ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του, το οποίο πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα 47 χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου του 1967.

Οι «κίτρινοι» σε εκείνο το ματς ηττήθηκαν με 101-71 ήττα που αποδόθηκε εν μέρει και στο περίεργο…αγωνιστικό τερέν. «Εις την ατυχή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας συνετέλεσε και το τερραίν του γηπέδου το οποίο ήταν στρωμένο με πλακάκια γεγονός που δυσκόλεψε αφάνταστα τους παίκτες του Άρεως….», αναφέρει δημοσίευμα της εποχής που επίσης επισημαίνει με νόημα πώς ο “διαιτητής του αγώνα ήταν Ιταλός, εβραϊκής καταγωγής”.

Παρόλα αυτά ο δημοσιογράφος του κειμένου παραδέχεται πώς «η ισραηλινή ομάς υπήρξε ανώτερη» και προσθέτει «ο αγών διεξήχθη εις το δημοτικόν στάδιο του Τελ Αβίβ παρουσία έξι χιλιάδων φιλάθλων οι οποίοι γιουχάιζαν τους Έλληνας παίκτας από την αρχή ως το τέλος του αγώνος».

 Στο δεύτερο ματς που έγινε στην Θεσσαλονίκη, ο Άρης κατάφερε να κερδίσει με 91-71.

Ο Άρης είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο συμμετοχής στο κύπελλο κυπελλούχων με αφορμή την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα(πίσω από την ΑΕΚ) της σεζόν 1965-66.

Μέλη εκείνης της ομάδας που έπαιξαν στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι του Άρη ήταν οι: Ιωαννίδης, Τσιτούρας, Κωσταντάρας, Μπουσβάρος, Παρίσης, Κατριός, Καλούδης, Αντωνακόπουλος , Χατζησταύρου, Πηγαδάς και προπονητής ο Ανέστης Πεταλίδης.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top