Ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα

Μία κεφαλιά (73’) του Στέφανου Αθανασιάδη έφτανε και περίσσευε στον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να κατακτήσει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-0), που ισοδυναμεί με πολύτιμο οξυγόνο στην προσπάθειά του να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία της χώρας. 

Το ματς, που σημαδεύτηκε από την πολύ κακή διαιτησία του Κομίνη που είχε αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία και να εμφανίζουν ταυτόχρονα χτυπητές αδυναμίες στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού και τη δημιουργία υποσχόμενων ευκαιριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο υπήρξε μία κραυγαλέα φάση μπροστά από τις δύο περιοχής, με τον Διούδη να λέει «όχι» σε καρφωτή κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 34’. Πέραν τούτης, ουδέν, ενώ η μοναδική μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε στο 87’…

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο τέταρτο του ματς, αλλά μετά τις δύο αναγκαστικές αλλαγές που υποχρεώθηκε να κάνει ο Δώνης, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του ματς λόγω των τραυματισμών Κουλιμπαλί και Ινσούα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ορθολογικά τη μπάλα και ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε σταδιακά τα ηνία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις τελικές (τρεις του ΠΑΣ έναντι δύο του Παναθηναϊκού) και την κατοχή (46-54% υπέρ του «τριφυλλιού») να είναι ισορροπημένες.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν τροποποιήθηκε ιδιαίτερα και το θέαμα παρέμενε κακό, πλην όμως ο Αθανασιάδης πήρε τη… ρεβάνς από τον Διούδη στο 73’ και άνοιξε το σκορ (1-0) μέσα σε αποθέωση.

Στο 87’ ο Βελλίδης έσωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε τετ α τετ με τον Γιόχανσον και κράτησε το υπερπολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του.

To Top