Ίδια εικόνα και υπό πίεση αποτελέσματος

Ο Άρης καλύτερος του αναμενομένου χθες στο ΟΑΚΑ. Ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον προβλημάτισε, δεν τον απείλησε, αλλά δεν τα παράτησε και ποτέ… Πολλά ελαφρυντικά υπήρχαν για τον Άρη, μία ήταν η απαίτηση από όλους γι’ αυτό το παιχνίδι και αυτή η απαίτηση έγινε πράξη.
Οι παίκτες μπήκαν μέσα, έπαιξαν, τα έδωσαν όλα και έχασαν δίκαια γιατί πολύ απλά ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος. Δεν παραδόθηκαν όμως, δεν κατέθεσαν τα όπλα όπως συνήθως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με αντιπάλους του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα, ειδικά εντός ΟΑΚΑ.

Ο Άρης που βγήκε στο παρκέ χθες έδωσε τροφή για μπασκετική συζήτηση. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό είχε δώσει λόγο για έντονο προβληματισμό. Χθες όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ακόμα και αυτοί που δεν είχαν καλή απόδοση, δεν την είχαν γιατί δεν έχουν προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Όλιβερ έκανε “χαζά” φάουλ και δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι, ο Μάλντροου “τρώει” τις προσποιήσεις συνέχεια, ο Κερούς δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, ο Μαυραειδής ξεχνιέται… Όλοι τους όμως κάτι έχουν, που θα φανεί χρήσιμο όσο περνούν τα παιχνίδια. Ο Όλιβερ έχει επαφή με το καλάθι, ο Μάλντροου μπορεί να είναι σημείο αναφοράς στη ρακέτα, ο Κερούς έχει ενέργεια, πάθος, ο Μαυραειδής είναι παίκτης ομάδας.

827108Ο Τζέιμς και ο Κρούσιτς άλλαξαν προς το καλύτερο τον Άρη. Ο Αμερικανός έβαλε τάξη στην οργάνωση και πριν καν βοηθήσει τον ίδιο του τον εαυτό, βοήθησε τον Δημήτρη Βεργίνη, απελευθερώνοντάς τον. Ο Κρούσιτς είναι αυτό που είχε δηλώσει στο PRESSARIS ο Στέφανος Δέδας που τον ήξερε από την Εθνική Σλοβενίας. “Είναι χρήσιμος παίκτης, με καλά τελειώματα και καλή άμυνα σε πικ εν ρολ”. Τα είδαμε όλα αυτά από τον Κρούσιτς, που σαφώς έχει αδυναμίες, αλλά είναι παίκτης που θα δίνει λύσεις.

Το ερωτηματικό που μπαίνει πλέον είναι πως θα αντιδράσει αυτή η ομάδα σε πιο κλειστά παιχνίδια, που θα είναι ντέρμπι, που θα υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος. Τέτοιο είναι το παιχνίδι με τον Κολοσσό το Σάββατο. Ο Άρης πρέπει να το κερδίσει και θα συμφωνήσω με τον Ταπούτο που το χαρακτήρισε κομβικό. Είναι παιχνίδι που η νίκη θα δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα.

Μέχρι τότε θα είναι ευχής έργο να τελειώσει η “κολοκυθιά” που παίζεται σε διοικητικό επίπεδο, να ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον Δημήτρη Τσαλδάρη, να βρεθεί και ένας κοινοτικός σέντερ και η ομάδα να βρει ακόμα περισσότερες λύσεις. Όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το διοικητικό, χθες οι παίκτες και το τεχνικό τιμ έδωσαν ένα παράδειγμα προς μίμηση, ακόμα κι αν έχασαν…

To Top