Ίδια ιστορία, άδοξη ήττα για την Εθνική (video)

Πικρή ήττα με 1-2 από την Τσεχία γνώρισε η Εθνική ομάδα, που «κατάφερε» να δεχθεί δύο γκολ στα 6 πρώτα λεπτά και στην συνέχεια η υπερπροσπάθειά της για ανατροπή σκόνταψε σε άλλη μια κάκιστη διαιτησία, αλλά και στις αποτυχημένες επιλογές του Σάντος. Πλέον, η Ελλάδα ελπίζει σε πρόκριση μόνο με νίκη επί της Ρωσίας το Σάββατο (16/06) και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Δύο γκολ – δώρα από τους Χαλκιά και Χολέμπας στο ξεκίνημα, έκαναν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να χάσει ουσιαστικά από τα αποδυτήρια και να κυνηγά στα υπόλοιπα 84′ ένα θαύμα, που δεν ήρθε, αφού μάλιστα ακυρώθηκε ένα κανονικό γκολ του Φωτάκη στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου.

Οι Τσέχοι, που προέρχονταν από βαριά ήττα 4-1, μπήκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και «χτύπησαν» στο 3′ με τον Γίρατσεκ και στο 6′ με τον Πίλαρ. Ο Χαλκιάς και ο Χολέμπας έκαναν την ελληνική άμυνα να μοιάζει με ανέκδοτο, πριν καν προλάβουν να πατήσουν καλά – καλά στα πόδια τους οι Κατσουράνης και Κ. Παπαδόπουλος, που συνέθεταν το πειραματικό δίδυμο των στόπερ.

Η… τύχη της Ελλάδας άλλαξε στο 23′, όταν ο Χαλκιάς ζήτησε αλλαγή και στη θέση του πέρασε ο Μιχάλης Σηφάκης, εκπροσωπώντας (τυπικά, τουλάχιστον) τον Άρη στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Από εκεί και πέρα, η Εθνική δεν είχε τρόπους να αναπτυχθεί σωστά, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου, στη μοναδική καλή στιγμή, ο Φωτάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη. Παρότι όμως καλυπτόταν από την αντίπαλη άμυνα, ο πρώτος βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ και το 0-2 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γκέκας πέρασε στη μάχη αντί του Φωτάκη και πολύ γρήγορα ξανάβαλε την Ελλάδα στο παιχνίδι: Στο 52′, ο Τσεχ είπε να… ανταποδώσει τα ελληνικά δώρα και ο Λαρισαίος φορ σημείωσε το 1-2, ύστερα από προσπάθεια του Σαμαρά και κακό υπολογισμό του Τσέχου γκολκίπερ.

Στο διάστημα που απέμενε, ωστόσο, η αέναη προσπάθεια για ισοφάριση έμεινε χωρίς ανταμοιβή, αφού οι επιλογές του Φερνάντο Σάντος απέτυχαν παταγωδώς. Στο παιχνίδι μπήκε και ο Μήτρογλου αντί του Φορτούνη, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ο μοναδικός που έπαιρνε πρωτοβουλίες στον άξονα, με συνέπεια η Εθνική να επιμένει στις βαθιές μπαλιές και να μην παίξει με μυαλό. Οι Τσέχοι αμυντικοί απομάκρυναν διαρκώς τους κινδύνους από αέρα και το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους…

Πλέον, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα τα παίξει όλα για όλα το Σάββατο (16/06) κόντρα στη Ρωσία, έχοντας ελπίδες πρόκρισης μόνο με νίκη, αλλά και με ευνοϊκό αποτέλεσμα στο ματς Πολωνίας – Τσεχίας που θα διεξάγεται την ίδια ώρα.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς (23′ Σηφάκης) , Τοροσίδης, Χολέμπας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φωτάκης (46′ Γκέκας), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Φορτούνης (71′ Μήτρογλου), Σαμαράς.
ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Λιμπέρσκι, Κάντλετς, Σίβοκ, Χούμπτσμαν, Πλάσιλ, Γίρασεκ, Πιλάρ, Ροζίτσκι (46′ Κολάρ), Μπάρος (64′ Πέκχαρτ).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα Ελλάδα – Τσεχία 1-2:

To Top