Γράντας στο PRESSARIS: «Όσα μαζέψουν, βάζω άλλα τόσα! Γιατί δεν πήγα στη συνάντηση»

Βράδυ Τρίτης λίγο μετά τις 9… Το παιχνίδι της Εθνικής Eλλάδας είχε τελειώσει. Ανεβαίνοντας την οδό Βενιζέλου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, «πέσαμε» τυχαία σε ένα πηγαδάκι που μιλούσαν για ποδόσφαιρο. Όχι για την ήττα της Εθνικής από την Τσεχία, αλλά για τον Άρη. Κεντρικό πρόσωπο ο Λάμπρος Γράντας… Τον πλησιάσαμε, μιλήσαμε μαζί του. Διαβάστε τι είπε στο PRESSARIS, μια δήλωση που στέλνει σημαντικά μηνύματα.

Δεν χάσαμε την ευκαιρία σε αυτήν την τυχαία συνάντηση… Ο Γράντας μιλούσε με φιλάθλους του Άρη, τον ρωτούσαν τι συμβαίνει, πώς πάνε τα πράγματα, ποιες είναι οι απόψεις του… Ο ίδιος μιλούσε σκεπτικός και προβληματισμένος.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός:

PRESSARIS: Πρόεδρε, ο κόσμος ρωτάει τι θα γίνει με τον σύλλογο. Αν θα βρεθεί λύση. Υπάρχει λύση;

Γράντας: «Είναι δύσκολη η κατάσταση, το άνοιγμα είναι μεγάλο, πρέπει ο κόσμος να το γνωρίζει…»

PRESSARIS: Κληθήκατε στη συνάντηση της Δευτέρας με τους επιχειρηματίες Αρειανούς; Γιατί δεν δώσατε το παρών;

Γράντας: «Το τηλέφωνό μου χτυπάει συνεχώς για ραντεβού και συναντήσεις. Κάναμε ένα σωρό συναντήσεις. Τώρα δεν χρειάζονται συναντήσεις, αλλά χρήματα. Ο Άρης χρειάζεται ανθρώπους που πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη».

PRESSARIS: «Θα είστε εσείς ένας από αυτούς; Θα βάλετε χρήματα; Θα βοηθήσετε τον Άρη;»

Γράντας: «Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Το είπα, άλλωστε και στις συναντήσεις που κάναμε. Ρωτήστε και τον Γιάννη Βένο, ο οποίος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Όσα χρήματα μαζέψουν οι υπόλοιποι παράγοντες, άλλα τόσα θα βάλω εγώ… Πέντε εκατομμύρια; Πέντε και γω. Ο Άρης θέλει χρήματα άμεσα, όχι συναντήσεις και λόγια…»

Οι απαντήσεις δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει… Τον καληνυχτίσαμε με την κοινή ευχή «να βρει ο Άρης τον δρόμο του»…

Είναι γεγονός ότι η απουσία του Λάμπρου Γράντα από την πρόσφατη συνάντηση των Αρειανών επιχειρηματιών, άφησε ερωτηματικά για την εμπλοκή του στη νέα τάξη πραγμάτων που προδιαγράφεται στο σύλλογο.

Τα ερωτηματικά ενισχύθηκαν παράλληλα με την απουσία του ανθρώπου που κίνησε τις τελευταίες μέρες τα νήματα των συναντήσεων και δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Βένο. Ο πρόεδρος του συνδέσμου βετεράνων έχει ολοκληρώσει τις επαφές του και απλά αναμένει να αφουγκραστεί τις διαθέσεις αυτών που προσέγγισε.

Ο Λάμπρος Γράντας είναι από τους πλέον ισχυρούς οικονομικά ανθρώπους του συλλόγου, ωστόσο, υπάρχουν πλέον φανερά πολλά εμπόδια μέχρι να ανοίξει ο δρόμος της επαναδραστηριοποίησής του. Ο ίδιος έδειξε διατεθειμένος να «βάλει πλάτη», αλλά…

Από το περιβάλλον του πρώην προέδρου, πέρα από τα όσα μας είπε σε αυτήν  την τυχαία, αλλά αρκετά ουσιαστικά συνάντηση, διαρρέεται ότι ανασταλτικό παράγοντα σε μια ενδεχόμενη εμπλοκή του, αποτελεί το μέγεθος του ανοίγματος, το οποίο λέγεται ότι ξεπερνάει τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΚΜΑ…

 

 

 

To Top