ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ίδιο ρόστερ από την αρχή ως το τέλος για πρώτη φορά μετά την ομάδα του τελευταίου πρωταθλήματος το 1991!

Απομένουν 24 ώρες πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ και πλέον είναι και επίσημο ότι ο Άρης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή του ρόστερ του, το οποίο θα παραμείνει αναλλοίωτο από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος της χρονιάς για πρώτη φορά μετά το… τελευταίο πρωτάθλημα, την περίοδο 1990-91!

Η ομάδα που παρουσιάστηκε την πρώτη ημέρα στο γήπεδο για προπόνηση τον Αύγουστο, αυτή θα παρουσιαστεί και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς όποτε κι αν έρθει από εδώ και πέρα.

proti556

Ο Άρης είναι η μόνη ομάδα που δεν έκανε την παραμικρή αλλαγή στο ρόστερ του, ούτε προσθήκη, ούτε αντικατάσταση, ούτε είχε κάποια απώλεια. Όπως ακριβώς ήταν η ομάδα στη πρώτη συγκέντρωσή της, έτσι μπαίνει και στην πιο σημαντική περίοδο της χρονιάς, μετά από 44 επίσημα παιχνίδια, στα οποία έχει ρεκόρ 31-13.

Για να διαπιστώσει κανείς το… σπάνιο του γεγονότος, μπορεί να κάνει μια βουτιά στο παρελθόν. Θα φτάσει πολύ βαθιά πίσω, στη χρονιά του τελευταίου πρωταθλήματος, την περίοδο 1990-91. Τότε οι κίτρινοι όπως ακριβώς ξεκίνησαν, έτσι τελείωσαν στις εγχώριες διοργανώσεις τους, με τον Μπραντ Σέλερς να καταλαμβάνει την θέση του ξένου (υπάρχει αστερίσκος για την παρουσία του Γκόραν Σόμπιν ως δεύτερου ξένου στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, υπό την έννοια ότι τότε επιτρεπόταν μόνο ένας ξένος στο πρωτάθλημα).

aris_basket_1990-91

Έκτοτε, κάθε μα κάθε χρονιά κάτι γινόταν και υπήρχε μία τουλάχιστον διαφοροποίηση στο ρόστερ του Άρη. Την περίοδο 1992-93 ο Άρης δεν πήρε παίκτη στη θέση του Τάρπλεϊ όταν αυτός τραυματίστηκε μεσούσης της περιόδου, πήρε όμως παίκτη για τον τελικό του Κυπέλλου, όταν ο Τάρπλεϊ αποχώρησε. Τότε είχε έρθει για έναν αγώνα ο Ρέτζι Θίους.

Την χρονιά του κυπέλλου Κόρατς, 1996-97, οι κίτρινοι αντικατέστησαν στην Ελλάδα τον τραυματία Τσαρλς Σάκλεφορντ με τον Γουόλτερ Μπέρι.

Την περίοδο 1997-98 ο Άρης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας έχοντας ήδη χάσει τον Χοσέ Ορτίθ που είχε αποχωρήσει λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων και μετά τον αξέχαστο τελικό του Παλέ κόντρα στην ΑΕΚ έχασε και τον Μάριο Μπόνι για τον ίδιο λόγο.

Την περίοδο 2013-14 οι κίτρινοι με το απαγορευτικό μεταγραφών σε ισχύ διατήρησαν τον Τζέρεμι Χαντ ως ξένο τους, όμως μεσούσης της περιόδου το ρόστερ διαφοροποιήθηκε, γιατί αποχώρησε για την Αρμάνι Μιλάνου ο Γιάννης Αθηναίου.

Καμία χρονιά από το 1991 και μετά το ρόστερ του Άρη δεν παρέμεινε ίδιο από την αρχή ως το τέλος και φυσικά η σταθερότητα που είναι κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Άρη επεκτείνεται και στον προπονητή. Ο Δημήτρης Πρίφτης θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κλείσει ολοκληρωμένη διετία στον πάγκο μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη!

To Top