Ίδρωσε αλλά νίκησε στο ΓΣΠ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι εμφατικές νίκες των Αϊντχόφεν και Ερυθρού Αστέρα (5-1 και 4-1 επί των Ζυρίχης και Φερεντσβάρος) ξεχώρισαν στο «πρώτο πιάτο» της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Με ανατροπή πέρασε από το ΓΣΠ η Γιουνάιτεντ (3-2 την Ομόνοια), η Σοσιεδάδ έκανε το 3Χ3 στο 5ο γκρουπ (2-0 την Σερίφ), ενώ ο Τάσος Μπακασέτας πέτυχε το «γκολ της τιμής» της Τραμπζονσπόρ στην ήττα από τη Μονακό (3-1).

Η Αϊντχόφεν μετέτρεψε σε «εφιάλτη» το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Τζενέσιο Κολατρέλα στον πάγκο της Ζυρίχης, καθώς διέλυσε με 5-1 τους Ελβετούς μέσα στο «σπίτι» τους και πανηγύρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πρώτο της «τρίποντο» στο Europa League (1-1 στην πρεμιέρα με την Μπόντο Γκλιμτ).

Παρότι προερχόταν από «βαριά» ήττα στην Eredivisie από την Καμπούρ (3-0) η PSV έβγαλε άμεσα αντίδραση, «καθάρισε» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο την αναμέτρηση του 1ου ομίλου και φιλοδοξεί την επόμενη εβδομάδα να κάνει το 2Χ2 απέναντι στη Ζυρίχη στο «Φίλιπς Στάντιον», πριν αντιμετωπίσει την Άρσεναλ (20/10) στο εξ αναβολής ντέρμπι της 2ης ημέρας (είχε αναβληθεί λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ).

«Ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης έμεινε ο Ερυθρός Αστέρας με την αποψινή του νίκη (4-1) επί της Φερεντσβάρος στο Βελιγράδι. Οι Σέρβοι προέρχονταν από ισάριθμες ήττες στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές του 8ου ομίλου και ο αγώνας με τους Ούγγρους (πρώτη ήττα μετά από 2 σερί «τρίποντα») ήταν «δίχως αύριο».

Τα κατάφεραν και, πλέον, ελπίζουν ότι μπορεί να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Το αποτέλεσμα στην σερβική πρωτεύουσα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Μονακό, η οποία με δύο γκολ του Μπεν Γεντέρ στο πρώτο μέρος επικράτησε με 3-1 της Τραμπζονσπόρ, η οποία αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 11ο λεπτό (αποβολή Γκόμεζ).

Ο Μανώλης Σιώπης ξεκίνησε στην ενδεκάδα των Τούρκων, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας μπήκε αλλαγή στο 56ο λεπτό αντί του Χάμσικ και στο 72ο λεπτό πέτυχε το «γκολ της τιμής» των πρωταθλητών Τουρκίας.

Η Σοσιεδάδ έκανε το 3Χ3 στον 5ο όμιλο με το εκτός έδρας 2-0 επί της Σερίφ Τιρασπόλ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρότι βρέθηκε να χάνει στην Κύπρο από την Ομόνοια, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στο β΄ μέρος και να πάρει την 2η νίκη της στο ίδιο γκρουπ, με 2-1.

To Top