Σπουδαίο διπλό της Γουέστ Χαμ στις Βρυξέλλες

Το μεγάλο διπλό της Γουέστ Χαμ στις Βρυξέλλες επί της Αντερλεχτ (1-0), η εμφατική νίκη της Σίλκεμποργκ επί της “παρηκμασμένης” Στεάουα (5-0) και οι πολύ σημαντικές εκτός έδρας νίκες της Νις στην Τσεχία επί της Σλοβάτσκο (1-0) και της Μπαλκάνι στην Τουρκία επί της Σιβασπορ (4-3), ξεχώρισαν στο πρώτο “πιάτο” της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa Conference League, όπου καταγράφηκαν πολλές ανατροπές στις βαθμολογίες και στη μάχη της πρόκρισης των οκτώ γκρουπ.

Στο “Lotto Park” τα “σφυριά” έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο, κατάφεραν να φτάσουν την τρίτη σερί νίκη τους στον 2ο όμιλο χάρις στο γκολ του Σκαμάκα στο 79′ (από ασίστ του Πακετά) και δείχνουν το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά.

Η Σίλκεμποργκ δεν… λυπήθηκε την Στεάουα και τη συνέτριψε με 5-0, μπαίνοντας πλέον γερά στο “κόλπο” της 2ης θέσης στον 2ο όμιλο, ενώ η τρομερή φέτος (απ’ τα προκριματικά μέχρι τους ομίλους) Μπαλκάνι έγραψε ιστορία με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σε φάση ομίλων, θριαμβεύοντας με 4-3 της Σίβασπορ στην Τουρκία.

Οι Κοσοβάροι μάλιστα ανέτρεψαν το γκολ που δέχθηκαν μόλις στα 33 δευτερόλεπτα απ’ τον Ούλβεσταντ, χάρις στα τέρματα των Τάκι, Ποτόκου και Κορένιτσα. Οι Κυπελλούχοι Τουρκίας (παρουσία του Δημήτρη Γούτα σ’ όλο το 90λεπτο) ισοφάρισαν στο φινάλε με τα τέρματα του Γιεσιλγιούρτ, όμως στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κρασνίκι “είπε” την τελευταία λέξη στον αγώνα, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Στην Τσεχία, η Νις πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό επί της Σλοβάτσκο με 1-0, χάρις στο γκολ του Πεπέ που την έφερε προσώρας στην κορυφή του 4ου ομίλου κι ενώ εκκρεμεί ο αγώνας της Κολονίας με την Παρτίζαν.

To Top