Ίλιτσιτς: «Είχα ανάγκη να γυρίσω σπίτι – Δεν έχει τελειώσει ακόμα η καριέρα μου»

Τη χαρά του για το γεγονός πως επέστρεψε στην σλοβένικη Μάριμπορ, από την οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, εξέφρασε ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς.

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην Ιταλία και την ομάδα της Αταλάντα, ο 34χρονος Σλοβένος μεσοεπιθετικός, Γιόζιπ Ίλιτσιτς αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του και τη Μάριμπορ, από την οποία είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο Ίλιτσιτς, ο οποίος πρόσφατα έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την κατάθλιψη, εξέφρασε τη χαρά του που επέστρεψε στο σπίτι του, τονίζοντας πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Είχα ανάγκη να γυρίσω σπίτι, έχω γεμίσει από ξένες χώρες. Αυτή είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μένα. Ένας άνθρωπος παίζει ποδόσφαιρο για να ζήσει αυτά τα συναισθήματα, για αυτό επέστρεψα. Χωρίς αυτόν τον σύλλογο δεν θα είχα την καριέρα που είχα και η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτό είναι μόνο το δεύτερο μέρος της καριέρας μου», ανέφερε αρχικά ο πολύπειρος Σλοβένος, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τη φυσική του κατάσταση.

«Η φυσική μου κατάσταση; Είναι δύσκολο να απαντήσω, δεν μπορώ να πω πότε θα είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήξερα πως θα ήταν ένας μόνος σύλλογος στην Σλοβενία για τον οποία θα επέστρεφα στην πατρίδα και αυτός ήταν η Μάριμπορ. Όσον αφορά τη φυσική μου κατάσταση, πιστεύω και ελπίζω να βρω το σωστό ρυθμό το συντομότερο δυνατό. Έχω ανάγκη από το χρόνο μου. Αρχίζω από το μηδέν εδώ».

«Τώρα είμαι ένας νέος παίκτης εδώ που θέλει να κατακτήσει κάτι, όπως και όταν άρχισα την καριέρα μου πριν 12 χρόνια. Ξανά στην εθνική Σλοβενίας; Εάν είμαι σε θέση να το κάνω και με έχουν ανάγκη, είμαι πάντα ανοιχτός σε όλα, θα μου άρεσε να βοηθήσω».

To Top