Ίντερ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-0: Το μυθικό δίδυμο Λουκάκου-Λαουτάρο την έστειλε τελικό 10 χρόνια μετά

Η καταιγιστική Ίντερ χάρη στο σούπερ δίδυμο των Λουκάκου-Λαουτάρο που σκόραραν από δύο φορές έκαστος, διέλυσε την Σαχτάρ Ντόνετσκ (5-0) και επανέρχεται με πανηγυρικό τρόπο σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 10 χρόνια.

Σαρωτική η Ίντερ, μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον ημιτελικό για το Europa League κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ και με το επιβλητικό 5-0 προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης όπου και θα αντιμετωπίσει την Σεβίλλη.

Η ιταλική ομάδα άνοιξε το σκορ σχετικά γρήγορα στο παιχνίδι. Λίγο πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε γίνει κάτι αξιοσημείωτο στην αναμέτρηση, ο Πιατόβ έστειλε κατά λάθος την μπάλα στον Μπαρέλα, εκείνος έκανε την ατομική ενέργεια, με εντυπωσιακή σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Λαουτάρο Μαρτίνες και ο τελευταίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, η Ίντερ κράτησε το προβάδισμα χωρίς να αγχωθεί καθώς η Σαχτάρ, αν και είχε μια φλύαρη υπεροχή, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Η επόμενη σημαντική φάση μετά το γκολ μάλιστα άνηκε και πάλι στην Ίντερ και ήρθε με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα, στο 48′ όταν ο Λαουτάρο πήγε να νικήσει με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Πιατόφ αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε με υπερένταση.

Στο 62′ η Σαχτάρ λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ματβιένκο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ζούνιορ Μοράες έκανε ολομόναχος την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Χαντάνοβιτς. Εν τέλει, αντί να γίνει το 1-1, έγινε το 2-0 και το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό απλοποιήθηκε. Δυο λεπτά μετά την ευκαιρία της Σαχτάρ, ο ο Ντ’ Αμπρόζιο με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και από εκείνο το σημείο και μετά, η Ίντερ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο.

Στο 74′ Λαουτάρο έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του 3-0 έδωσε στον Λουκάκου και αυτός με διαγώνιο πλασέ εκτόξευσε το σκορ στο 4-0 ενώ ήταν και πάλι ο Λουκάκου που στο 84′ έφυγε στην κόντρα και με το δεξί πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Πιατόβ για το τελικό, θριαμβευτικό 5-0!

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντ’ Αμπρόζιο (81′ Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (85′ Σένσι), Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ (66′ Μπιράγκι), Λουκάκου (85′ Εσπόζιτο), Μαρτίνες (81′ Έρικσεν)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουίς Κάστρο): Πιατόφ, Ντοντό, Κραφτσόφ, Κοχολάβα, Στεπανένκο, Ματβιγιένκο, Τάισον, Αντόνιο, Μοράες, Μάρλος (75′ Κονοπλιάνκα), Πάτρικ (59′ Σόλομον)

To Top