ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζέγκο στο PRESSARIS: “Δεν έχω ξαναδεί κόσμο σαν του Άρη! Θα τα δώσω όλα για την ομάδα…”

Ο Τζίμι Τζέγκο “αποκαλύπτει” τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, τα όσα ρώτησε και έμαθε για τους “κιτρινόμαυρους” και φυσικά την… ιντερνετική του αναζήτηση, εκθειάζοντας τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στο PRESSARIS και τον απεσταλμένο του, Νίκο Οικονόμου

Ποιές είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα και πως αποφάσισες να έρθεις στον Άρη;

“Κάθε απόφαση που παίρνεις στη ζωή σου πρέπει να προέρχεται από έρευνα. Πρέπει να ξέρεις τα πάντα για την ομάδα που θα πας. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους στην Αυστρία και όλοι είχαν μία θετική αντίδραση στο άκουσμα του Άρη. Κοίταξα πολλά στο ίντερνετ, τα στιγμιότυπα των αγώνων και φυσικά τον κόσμο της ομάδας, που είναι κάτι μοναδικό, που δεν έχω ξαναδεί στο παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου να έρθω εδώ. Είμαι μία εβδομάδα στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος με τους συμπαίκτες μου, όλους τους συνεργάτες. Με υποδέχθηκαν με όμορφο τρόπο και με βοήθησαν στην προσαρμογή μου. Το επίπεδο των προπονήσεων είναι υψηλό και είμαι ικανοποιημένος απόλυτα από αυτό”.

-Ανέλυσέ μας την αγωνιστική σου φιλοσοφία…

“Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να δουλεύει σκληρά για την ομάδα, να τα δίνω όλα. Στόχος μου είναι να έχω μεγάλη ενέργεια και συμμετοχή στο παιχνίδι, να κερδίζω την μπάλα, να μιλάω με τους συμπαίκτες μου και να τους βοηθάω, δημιουργώντας καλές καταστάσεις. Έχουμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές που είναι πολύ καλοί με την μπάλα, δημιουργούν ευκαιρίες και δουλειά μου είναι να κερδίζω την μπάλα και να την δίνω στην επίθεση. Φυσικά, η ομάδα έρχεται πρώτη”.

-Προτιμάς να αγωνίζεσαι ως εσωτερικός μέσος όπως στο πρώτο “διπλό” της προετοιμασίας ή ως αμυντικός μέσος;

“Στην Αυστρία τα δύο προηγούμενα χρόνια έπαιζα ως 6άρι, αλλά πέρσι έπαιξα και 5-10 ματς ως 8άρι, όπως και στην Αυστραλία στο παρελθόν. Νομίζω ότι εξαρτάται από την ισορροπία της ομάδας. Δουλεύουμε σκληρά, είμαστε δυναμικοί, ο Ματίγια είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Οπότε εξαρτάται. Έχουμε πολλές επιλογές για να βοηθήσουμε την ομάδα, είτε παίζω λίγο πιο πίσω, είτε πιο μπροστά”.

-Είχες προτάσεις από Αγγλία και Πορτογαλία. Τι σε έπεισε για την προοπτική του Άρη;

“Η απόφαση είναι μεγάλη και είναι σημαντική. Είμαι 28 τώρα και είχα πέντε χρόνια στην Αυστρία. Κάποια πράγματα πήγαν καλά και κάποια όχι. Θέλω να κάνω κάτι στην καριέρα μου για το οποίο ο κόσμος θα με θυμάται και ο Άρης είναι ένα ιδιαίτερο κλαμπ, με φιλοδοξίες και κόσμο που έχει μεγάλο πάθος. Νομίζω ότι για έναν παίκτη, αυτό είναι το ιδανικό, να είναι σε ένα σύλλογο που αν και έχει πίεση σε βοηθάει στην βελτίωση. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν, να παίξουμε και στο Europa League. Είμαστε ενθουσιασμένοι για ότι γίνεται εδώ και θέλουμε σύντομα να παίξουμε και μπροστά στον κόσμο μας. Μακάρι να γυρίσει σύντομα στο γήπεδο, γιατί είναι κίνητρο. Μίλησα με τον Άγγελο Χαριστέα και τον κόουτς και καταλαβαίνεις ότι κάτι καλό δημιουργείται εδώ, ένα αξιόλογο πρότζεκτ. Θέλω να είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας”.

-Πέρσι κέρδισες το Κύπελλο στην Αυστρία, φέτος;

“Ναι, στην Αυστρία πέρσι, αλλά και στην Αυστραλία. Είναι οι καλύτερες στιγμές μου. Ξέρω ότι ο Άρης έχει αρκετό καιρό να κερδίσει ένα τρόπαιο και ξέρω ότι θέλει να πετύχει κάτι σημαντικό. Θέλουμε να μας θυμάται μελλοντικά ο κόσμος, όταν κάνει αναδρομή στο παρελθόν, για ότι πετύχουμε και να λέει πως ήταν μία πολύ όμορφη περίοδος για την ομάδα”.

-Τι να περιμένει ο κόσμος από σένα φέτος;

“Μπορούν να περιμένουν έναν παίκτη που θα δουλέψει σκληρά, θα καταθέσει στο γήπεδο την ψυχή του, για να τους κάνει περήφανους. Περιμένω να τους δω στο γήπεδο όσο πιο σύντομα γίνεται”.

To Top