ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αΐλτον και Άρης: Οι πρώτες σκέψεις και το σενάριο να μείνει ελεύθερος…

Ο Αΐλτον Φερέιρα Σίλβα, ο οποίος ανήκει στην Στουτγκάρδη τα τελευταία τρία χρόνια, είναι μία από τις επιλογές του Άρη για το αριστερό άκρο της άμυνάς του.

Στους “κιτρινόμαυρους” έχει προταθεί ο 25χρονος Βραζιλιάνος, αλλά περιμένουν παράλληλα και τις εξελίξεις με τον Εχσάν Χατζισαφί (ακόμα δεν έχει μείνει ελεύθερος από την τωρινή του ομάδα), προκειμένου να προχωρήσουν τον σχεδιασμό τους. Για τον Ιρανό, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν προορίζεται για αριστερό μπακ ή για την μεσαία γραμμή, εφόσον ο Άρης αγωνιστεί με 4-3-3 την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στις πρώτες επαφές που έχουν γίνει, ωστόσο, με γνώμονα τις ετήσιες αποδοχές του Αΐλτον, στον Άρη προκρίνουν την ιδέα του δανεισμού, αλλά το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, επομένως αυτή η μεταγραφική περίοδος είναι η προτελευταία ευκαιρία της Στουτγκάρδης να κερδίσει κάτι από τα 2.500.000 ευρώ που είχε ξοδέψει το 2017 για να τον αποκτήσει. Επί τρεις σερί σεζόν τον έδινε δανεικό (Εστορίλ, Μπράγκα και Καραμπάγκ), καθώς λόγω του υψηλού ανταγωνισμού αδυνατούσε να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ.

Γερμανικά ΜΜΕ που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Στουτγκάρδης, αναφέρουν πως δεν αποκλείεται ο Αΐλτον να αποτελέσει οριστικά παρελθόν από τον σύλλογο από το φετινό καλοκαίρι, κάνοντας αναφορά και στο ενδιαφέρον του Άρη.

Χώρος στην ομάδα δεν υπάρχει για τον ίδιο, ενώ οι τρεις συνεχόμενοι δανεισμοί δεν έχουν προσφέρει κάποιο κέρδος. Το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του, για να μπορέσουν να τον πουλήσουν -στην χειρότερη- το επόμενο καλοκαίρι, δύσκολα να υπάρξει, καθώς κι αυτό θεωρείται ρίσκο, αν δεν καταφέρει φέτος να έχει μία πολύ καλή σεζόν.

Το σενάριο του να μείνει ελεύθερος θα ήταν το πλέον ιδανικό για τον Άρη, που περιμένει τις εξελίξεις, προκειμένου να κάνει την τελική του κίνηση…

To Top