Αήττητο ήταν και πάει…

Την πρώτη της ήττα επί ημερών Φερνάντο Σάντος, στον 18ο αγώνα του στον πάγκο, γνώρισε η Εθνική ομάδα, που έχασε από τη Ρουμανία με 3-1 (17′ Τόρζε, 61′ Τανάσε, 81′ Κίπτσιου – 34′ Καραγκούνης) στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στο Άλταχ της Αυστρίας.

Για την Ελλάδα, που αγωνίστηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς στον απόηχο της «κόντρας» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, ντεμπούτο έκαναν ο Κώστας Γιαννούλης, ο Στέλιος Μαλεζάς, αλλά και ο Στέφανος Καπίνο, που έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος όλων των εποχών.

Ο νεαρός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο σε ηλικία 17 ετών και 241 ημερών, καταρρίπτοντας το ιστορικό επίτευγμα του Θωμά Μαύρου (είχε ντεμπουτάρει όντας 20 ημέρες μεγαλύτερος, το 1972).

Ωστόσο, είχε ευθύνη στο πρώτο γκολ, το οποίο δέχθηκε στην κλειστή γωνία στο 17′. Σκόρερ ήταν ο Τόρζε, με δυνατό δεξί σουτ, έπειτα από προσπάθεια του Μαζίλου.

Η Εθνική ισοφάρισε στο 34′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, αλλά στο β’ ημίχρονο κυριάρχησαν οι Ρουμάνοι. Προηγήθηκαν εκ νέου στο 61′ με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ του Τανάσε, ύστερα από βαθιά μπαλιά του Λάζαρ και κεφαλιά του Νικουλάε, ενώ στην συνέχεια έχασαν ευκαιρίες με τους Τόρζε (74′) και Στάνκου (78′).

Το τελικό 3-1 έγραψε ο Κίπτσιου με πλασέ στο 81′, αφού είχε προηγηθεί διπλό λάθος της ελληνικής άμυνας, αρχικά από το Μανιάτη και μετά από το Μαλεζά.

Ο Αυστριακός διαιτητής Μπάουμαν έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τζιόλη, Νεάγκου και Κιρικές.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος (46′ Αβρ. Παπαδόπουλος), Μαλεζάς, Τζιόλης (77′ Σαλπιγγίδης), Μάκος (46′ Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ (65′ Θεοδωρίδης), Χαριστέας (46′ Σαμαράς), Λυμπερόπουλος (46′ Μήτρογλου).
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτσούρκα): Μπαλγκραντεάν, Παπ, Γκοϊάν, Γκαμάν (63′ Κιρικές), Ράντου, Τόρζε, Νεάγκου (87′ Γκριγκόρε), Πιντίλι (46′ Λάζαρ), Τανάσε (68′ Κίπτσιου), Μαζίλου (46′ Νικουλάε), Στάνκου (78′ (Κότσις).

To Top