Αβάνογλου: “Μόνο φωτογραφία βγήκα…”

Ο Αναστάσης Αβάνογλου, πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, μίλησε στον για το θέμα του ποδοσφαιριστή Ναούμ και όχι μόνο.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Αρένα”:

«Ο Ναούμ ήρθε την τελευταία μέρα της μεταγραφική περιόδου, πέρυσι τον Ιανουάριο. Τότε στην επιτροπή μεταγραφών μετείχαν οι Αλεξανδρίδης, Μιχαλήτσος και Σπυρίδων, εγώ δεν είχα καμία σχέση. Έμαθα ότι ο (μάνατζερ) Κοκορόγιαννης επειδή είχε βοηθήσει πολύ, με Τάτο και Διαμαντάκο, ζήτησε από την τότε διοίκηση να πάρει τον Ναούμ γιατί είναι δικός του παίκτης και να του κάνει ένα μηδενικό συμβόλαιο, ώστε να έχει στο παλμαρέ του ένα επαγγελματικό δελτίο στον Άρη. Εγώ δεν το ήξερα καν το παιδί…

Η μοναδική μεταγραφή που είχα κάνει τότε ως υπεύθυνος υποδομών ήταν ο Συμεωνίδης, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ηλικίας του, 16 χρονών. Απλά, επειδή είχαν φύγει όλοι από τα γραφεία, όταν έγινε η μεταγραφή, ο (υπεύθυνος τύπου) Πιπερίδης μου ζήτησε να βγω μια φωτογραφία με τον παίκτη, όπως και έγινε. Ε, μετά ξεκίνησε το σίριαλ…

Μια φωτογραφία βγήκα μαζί του, τον πήρε ο Αλεξανδρίδης για χάρη του Κοκορόγιαννη. Κι αν θέλετε ρωτήστε τον Αλεξανδρίδη…».

Για το αν θα έρθει επενδυτής: «Προς το παρόν, δεν είναι να έρθει κανένας! Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, λόγω του ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Ότι και να πληρώσουμε, για ένα χρόνο δεν θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Όχι μόνο ο Άρης, όποιος μπαίνει στο πτωχευτικό άρθρο 99, δεν μπορεί για ένα χρόνο να κάνει μεταγραφές άνω των 24 χρόνων».

Για την κατάσταση στον Άρη: «Είναι δραματική. Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση, είναι οι βουλευτές. Αφού αγωνιστικά δεν μπορούμε να βρούμε λύση, οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι αυτοί.

Όλοι οι βουλευτές από την Θεσσαλονίκη είναι υποχρεωμένοι να μπουν μπροστά και να παλέψουν για να σωθεί ο Άρης. Πως; Με αύξηση των ομάδων. Να γίνουν 20 οι ομάδες. Γιατί όχι; Να ανέβουν δυο και να μην πέσει καμία. Πρέπει να πιέσουν οι βουλευτές, δεν θα ζητάνε μόνο ψήφους από τον Άρη. Όπως το έκαναν με άλλες ομάδες, πρέπει να το κάνουν με τον Άρη. Δεν γίνεται η ομάδα να πέσει στα 100χρονα της. Αν γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να εξαφανιστούν όλοι. Μπορεί να μη φταίνε αυτοί, αλλά αυτοί πρέπει να καθαρίσουν για τα όσα έκανε ο Ηλιάδης. Αυτός ευθύνεται 100 %. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας ήταν τραγικός».

To Top