Εκπτώσεις! Εγγυητική ίση με 5% για τις ΠΑΕ αντί για 10%

Οι εκπτώσεις που είναι σε εξέλιξη στην αγορά, ισχύουν και για τις ΠΑΕ και γενικότερα για τις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, οι οποίες με νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλλουν εγγυητική επιστολή ίση με το 5% του προϋπολογισμού τους αντί για 10%.

Η συγκεκριμένη εγγυητική πρέπει να κατατίθεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στο ξεκίνημα κάθε περιόδου, τόσο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα, προκειμένου οι ομάδες να πάρουν άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματα και από εκεί να εξοφλούνται τελεσίδικες οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

Στην πραγματικότητα όμως, ο συγκεκριμένος όρος τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο, από λίγες ΠΑΕ τηρείται. Στο πρωτάθλημα της Football League που είναι σε εξέλιξη, οι μισές ομάδες δεν έχουν καταθέσει εγγυητική ενώ τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η Ε.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο και σε πέντε ΠΑΕ της Super League (Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ και Εργοτέλης), της τάξης των 100.000 ευρώ, για τον ίδιο λόγο.

Οι «πράσινοι» μάλιστα, εκμεταλλεύτηκαν τον νέο νόμο και το γεγονός ότι έχει τεθεί ήδη σε ισχύ και κατάθεσαν εγγυητική ίση με το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top