Αγγέλου, ένας… ωραίος τρελός!

Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Αγγέλου με αφορμή τις κατά καιρούς ατάκες του ετοίμασε η εφημερίδα “Goal News” με τίτλο “Αγγέλου, ένας ωραίος τρελός”.

Το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

Το «ψυχογράφημα» του 51χρονου τεχνικού

Η τελευταία γραπτή ανακοίνωση του Βαγγέλη Αγγέλου (την προηγούμενη εβδομάδα) κατά συγκεκριμένου μάνατζερ, με αφορμή μια υπόθεση μεταγραφής που χάλασε για τον Άρη, δεν εξέπληξε αυτούς που γνωρίζουν καλά τον 51χρονο τεχνικό. Αυθόρμητος, απρόβλεπτος, ευθύς, ντόμπρος για κάποιους. Αντιπαθητικός, προκλητικός για κάποιους άλλους, όμως το βέβαιο είναι πως μια συζήτηση μαζί του δεν πρόκειται να είναι ποτέ βαρετή.

«Είμαι εκ γενετής τρελός» είπε κάποια στιγμή στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αρη. Στη διάρκεια της χρονιάς που έφυγε έκανε δηλώσεις που συζητήθηκαν. Σήμερα το«Goal» παρουσιάζει τις καλύτερες ατάκες του με τη βεβαιότητα ότι η επόμενη χρονιά (ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «κίτρινους» για 3 ακόμη χρόνια) θα επιφυλάσσει ακόμη πιο δυνατές συγκινήσεις.

1. «Κάποια καθίσματα… μιλούσαν»
Μετά τη νίκη του Άρη επί της Καβάλας στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Αγγέλου ζήτησε… συγγνώμη επειδή η ομάδα του κέρδισε με αφορμή κάποιες αντιδράσεις μικρής μερίδας φιλάθλων από την εξέδρα του Άρη που τον αποδοκίμασε: «Συγγνώμη από κάποιους που στενοχωρήθηκαν που κερδίσαμε. Κάποια καθίσματα… μιλούσαν, ήταν στενοχωρημένοι με την πορεία του Άρη από τη μέρα που πρωτοήρθα. Συγγνώμη που κερδίσαμε, την επόμενη φορά θα κοιτάξουμε να τους ικανοποιήσουμε».

2. Η φανέλα που ήταν γιλέκο!
Με αφορμή τη μεγάλη εκδήλωση για τον Γκάλη ο προπονητής του Άρη μετά το ματς με τον Πανιώνιο είπε: «Η αύρα του Γκάλη και αυτό που συνέβη στους παίκτες στη μεγάλη εκδήλωση έδωσε οντότητα να καταλάβουν τι φανέλα φοράνε. Πριν ήταν ένα γιλέκο που δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν από πάνω τους».

3. Το τζάκι και η σκακιέρα
Μετά το ματς της 21ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό είπε: «Δεν μπορούμε να βρούμε σε ποια απόσταση από το τζάκι πρέπει να είμαστε. Εμείς ή καιγόμαστε ή κρυώνουμε. Δηλαδή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την απογοήτευση και τον ενθουσιασμό». Στην ίδια συνέντευξη είπε: «Αν ο Άρης είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ και το μπάσκετ είναι σκακιέρα, ο βασιλιάς είναι στη σκακιέρα».

4. «Δος ημίν σήμερον»
Στα μέσα της σεζόν ο Αγγέλου φιλοξενήθηκε στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ. Οταν ρωτήθηκε για τον στόχο του Άρη είπε: «Έχουμε τον στόχο του “Πάτερ ημών” Δος ημίν σήμερον. Χωρίς τη βοήθεια του Θεού δεν γίνεται».

5. Η αναδάσωση και το λιοντάρι
Μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο και την ήττα στα πλέι οφ ο προπονητής του Άρη είπε: «Ο Άρης ήταν ένα δάσος και το καλοκαίρι είχε καμένη γη. Ο Μποχωρίδης είναι το δέντρο της αναδάσωσης. Πολλά χρόνια θέλει να φτιαχτεί ένα δάσος και τώρα σε αυτή την καμένη γη προσπαθεί να φτιάξει ένα δάσος». Πάλι στη σειρά των αγώνων με τον Πανιώνιο με αφορμή αψιμαχίες παικτών δήλωσε: «Δεν υπήρχε κανένας διαπληκτισμός. Οταν ένα λιοντάρι μιλάει με ένα άλλο, τότε προκύπτουν κραυγές»!

6. «Νομίζουν πως ο Άρης είναι πασαρέλα»
Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ είπε για τους παίκτες του: «Μπορεί να νομίζουν κάποιοι ότι ο Άρης είναι πασαρέλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρω πού παίζω, σε ποιον παίζω, γιατί παίζω και ανεβαίνω για να δείξω κάτι άλλο εκτός από αυτό που έχω προετοιμαστεί».

7. Ο πόλεμος και το πλήρωμα
Στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Για μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό, αν χαθεί το καρφί, χάνεται το πέταλο. Αν χαθεί το πέταλο, θα χαθεί το άλογο. Αν χαθεί το άλογο, δεν υπάρχει μήνυμα και χάνεται ο πόλεμος». Σε άλλο σημείο είπε: «Αυτό το πλήρωμα έφερε το καράβι στη στεριά, αλλά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για το καινούριο ταξίδι. Πρέπει να εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις. Μέχρι και το ποντίκι να βγει με το τυρί στο στόμα».

8. Οι ομάδες πληρωμής και το αθλητικό καφενείο
Για το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης: «Υπάρχουν δύο κατηγοριών ομάδες. Οι ομάδες παραγωγής και οι ομάδες πληρωμής. Το πρόγραμμα του Άρη μπορεί να είναι σαν κολέγιο, αν θεωρηθεί ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι το ΝΒΑ». Για την επαφή με τον κόσμο έχει δηλώσει: «Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα “αθλητικό καφενείο”, έναν χώρο για να μαζεύεται ο κόσμος και να νιώθει όμορφα ο αρειανός φίλαθλος».

9. Η κηροζίνη και το νεοκλασικό
Σε συνέντευξή του στον Sentra 103,3: «Τα δύο πρώτα χρόνια μπορεί ο Άρης να χρειαστεί να παίξει και με την εφηβική του ομάδα για να μπορέσει να φτιάξει μια μηχανή που να καίει κηροζίνη, όχι αμόλυβδη. Είναι καλή η εφηβική ομάδα, είναι άλλωστε πρωταθλήτρια». Επίσης για το οικοδόμημα του Άρη δήλωσε: «Φαντάσου ένα πολύ ωραίο νεοκλασικό που θέλει στήριγμα στις κολόνες».

10. «Ο παιχνιδιάρης μάνατζερ»
Πρόσφατα εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση κατά μάνατζερ παικτών στην οποία ανέφερε: «Ο “παιχνιδιάρης” μάνατζερ, πρώην αρειανός, εκπληκτικός ηθοποιός, άριστος γνώστης και χειριστής της ελληνικής γλώσσας μετά από τη σημερινή του συμπεριφορά πρέπει να γνωρίζει ότι οι πόρτες του ΑΡΗ γι’ αυτόν, όσο είμαι εγώ εδώ, θα είναι για πάντα κλειστές. Αρκετά με τους δήθεν αρειανούς, που αγαπάνε τον ΑΡΗ, αλλά με τις κινήσεις τους εφαρμόζουν το λαϊκό ρητό “αλλού τρως, αλλού πίνεις και αλλού πας και το δίνεις”. Βαγγέλης Αγγέλου».

To Top