ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αγγέλου: “Θα επέμβουμε αυστηρά… Φταίω εγώ” (video)

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν προβληματισμένος για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του και υποσχέθηκε ότι από θέμα συγκέντρωσης οι παίκτες θα είναι αυτοί που πρέπει, όταν πρέπει.

Ο τεχνικός του Άρη ξεκίνησε τις δηλώσεις του τονίζοντας πως “για μένα είναι λογικό. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα ενδοσυνεννόησης, ενώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την διοικητική ομάδα και την αγωνιστική ομάδα και από εσάς, δεν έχουμε καταλάβει ότι για να αποδώσει ένας παίκτης, για να βγει η αδρεναλίνη από τους μύες και να πολεμήσει θέλει οργάνωση και ηρεμία. Εμείς δεν έχουμε καταφέρει παρόλες τις συνθήκες που δίνουμε στους παίκτες να εξασφαλίσουμε εκείνη την ηρεμία που χρειάζονται οι παίκτες. Εγώ είμαι ικανοποιημένος. Ενεργειακά τρίτο δεκάλεπτο και παράταση ήμασταν +15, ήμασταν στην αρχή +10, μετά -12, μετά -8 και +15 στα τελευταία λεπτά. Εγώ επιμένω ότι για να ξεκινήσεις από το πρώτο λεπτό πρέπει να είσαι σε ένα δωμάτιο μόνος σου σε ένα κομμάτι συγκέντρωσης για να βγει όπως πρέπει η αδρεναλίνη, γιατί ένα παιχνίδι είναι ένας πόλεμος. Δεν συγκεντρώνεται εύκολα κάποιος. Όλοι θέλουμε ένα δωμάτιο για να συγκεντρωθεί. Κάποια στιγμή θα επέμβουμε και λίγο αυστηρά. Τους παίκτες θα τους απομονώσουμε γιατί τους σεβόμαστε”.

Ρωτήθηκε αν θα είναι έτοιμοι οι παίκτες και απάντησε: “Εκατό τοις εκατό! Το τι θα γίνει στο ματς δεν το ξέρω, αλλά ότι θα τους συγκεντρώσουμε 100%. Σήμερα δεν ήταν συγκεντρωμένοι και υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Σήμερα έπρεπε να υπογράψουν τα διαβατήρια, τις βίζες, τις βεβαιώσεις… Ο παίκτης δεν είναι να υπογράφει βεβαιώσεις και βίζες, αλλά να παίζει μπάσκετ. Σήμερα το πρωί δεν κάναμε προπόνηση. Όλοι οι παίκτες ήταν στα γραφεία για να υπογράψουν τις βίζες τους για το ταξίδι στη Ρωσία και η ομάδα ήταν ως τις 3 το μεσημέρι εκεί… Αυτό δεν είναι ετοιμασία για ένα παιχνίδι και σε αυτό φταίω εγώ”.

Για τα θετικά στοιχεία που κρατάει από το σημερινό φιλικό είπε: “Οι βασικοί μας παίκτες ήταν όχι σε καλή μέρα. Οι Σλαφτσάκης, Φλιώνης και Γιώργος (Αγγέλου) άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα”.

Για τα σχήματα και το τι ήθελε να δει είπε: “Αυτή η ομάδα έχει μια πολύ καλή βάση, είναι ο χαρακτήρας των παικτών και η ικανότητά τους στο να μάχονται. Ως προς αυτό το κομμάτι έχουμε κάνει την έρευνά μας και είναι όλοι πολύ καλοί παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα συνεργασιών πρώτα από όλα από την άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δεχθεί 20 πόντους από το πικ εν ρολ. Ήταν από αντίδραση… Δεν είχαμε καθόλου καλή αντίδραση. Όταν δεν έχεις καλή αντίδραση σκέφτεσαι “τι έκανες; τι Φταίω; Ξεκουράστηκες; Έφαγες; Κοιμήθηκες; Όταν δεν υπάρχει αυτό δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνη από τους παίκτες. Δόξα τω θεώ η ομάδα αγωνίζεται γι’ αυτές τις συνθήκες. Σήμερα αστοχήσαμε στο πως να ξεκουράσουμε τους παίκτες. Είναι δική μου ευθύνη, αλλά έπρεπε να υπογραφούν οι βίζες, γιατί αλλιώς δεν θα ταξιδεύαμε”.

Για τους παίκτες που είχαν προβλήματα τραυματισμών είπε: “Εμείς έχουμε σαν στόχο τα 11 παιχνίδια σε ένα μήνα. Πρώτα ο θεός να είμαστε υγιείς, εγώ πάντα θα γκρινιάζω για να είναι κάποιος έτοιμος να αποδώσει το μάξιμουμ της απόδοσής του όταν έχει τις κατάλληλες συνθήκες. Ο κ. Γουλιέλμος και η διοίκηση κάνουν τα πάντα γι’ αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό είναι αρκετό. Σήμερα αστοχήσαμε και φταίμε εμείς και πρώτος εγώ”.

Κατέληξε λέγοντας πως “είναι δυνατή μια ομάδα όσο δυνατοί είναι οι παίκτες στο τέλος του ρόστερ, οι 9, 10, 11, 12… Αυτή η οικογένεια έχει ιεραρχία. Έχει βασικούς παίκτες και αναπλρωματικούς παίκτες. Σε μια οικογένεια πρέπει να είναι καλά ο πατέρας και η μάνα. Σήμερα οι βασικοί μας παίκτες δεν ήταν καλοί, ήταν καλοί οι αναπληρωματικοί μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αναπληρωματικοί θα γίνουν ποτέ βασικοί. Οι βασικοί θα είναι βασικοί και οι αναπληρωματικοί θα είναι αναπληρωματικοί. Οι αναπληρωματικοί είχαν μια καλή βραδιά, δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι πάντα”.

To Top