Αγγέλου: “Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά θα πολεμήσουμε”

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέπτυξε το τρίπτυχο της φιλοσοφίας του σε μαθητές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, δήλωσε πως και αυτός και οι παίκτες και όλοι μέσα στην ομάδα θα παλέψουν, παρότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και αναφέρθηκε και στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο!

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: “Οταν σε προτείνουν να συνομιλήσεις με νέους ανθρώπους νιώθω εξαιρετικά. Θυμάμαι τον εαυτό μου νέο που έψαχνα να γνωρίσω συνεχώς ανθρώπους. Από την δίκη μου εμπειρία στο χώρο εχω σχηματίσει κάποια πράγματα που με βοήθησαν στην ζωή μου αργότερα.

Το 2002 σε ένα σεμιναριο όπου συμμετείχα, μου δόθηκε να καταλάβω ότι, για καθετί που κάνεις, είτε πίνεις ένα καφέ, είτε κάνεις μια προπόνηση χρειάζεται διάθεση. Τότε έρχεσαι πιο κοντά στον συνομιλητή σου. Ακόμα και ο Φιλ Τζάκσον, όταν ξεκινούσε την προπόνηση τραγουδούσε παιδικά τραγούδια στους καλαθοσφαιριστές του, ώστε να τους φτιάξει το κέφι.

Το τρίπτυχο που ακολουθώ εγώ στη ζωή μου και σας το μεταφέρω, είναι η συνεχής ενασχόληση σας με την δημιουργία καταρχήν. Το δεύτερο πράγμα είναι να προσπαθείτε να αποδείξετε ότι μπορείτε να καταφέρετε, κάτι που άλλοι δεν πιστεύουν ότι μπορείς. Το τρίτο, είναι να μιλάτε στην ψυχή του κάθε ανθρώπου, όσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό.

Σε ερώτηση για την περυσινή κριτική που δέχτηκε και πως έφτασε τώρα να έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου του Άρη: “Σίγουρα, η κριτική, οι ήττες και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πεισμώνουν περισσότερο. Πριν αναλάβεις μια δουλειά πρέπει να πιστεύεις στους παίκτες και φυσικά τον εαυτό σου. Γνωρίζουμε όλοι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά θα πολεμήσουμε”.

Το κλειδί για τη νίκη στον παιχνίδι με τον Πανιώνιο: “Ο Πανιώνιος έχει ένα πιο ώριμο μείγμα, και μεγαλύτερη πληρότητα στο ρόστερ. Επίσης παίζει δυνατή άμυνα, είναι ισχυρός στο μαν του μαν και στα τρίποντα. Αν αναχαιτίσουμε αυτα τα στοιχεία σίγουρα θα ήμαστε κοντά στην πρόκριση.

Για το αν σκέφτηκε πολύ το καλοκαίρι στο να αναλάβει: “Η ομάδα αυτή περιέχει ηφαιστειακή λάβα. Πολλοί μου είπαν να μην έρθω, και όπως σας είπα παραπάνω, ήθελα να αποδείξω ότι και με αντιξοότητες θα τα καταφέρουμε. Εγώ πιστεύω ακράδαντα σε αυτό το ταξίδι, και είμαι πεπεισμένος ότι το ταξίδι θα έχει χάπι εντ”.

Για την πίεση που μπορεί να νιώθει ο παίχτης στην πολύ μεγάλη πρόκληση του ημιτελικού: “Ο παίκτης που έρχεται στον Άρη, είναι σαν να είναι ηθοποιός και θα πρέπει ανελλιπώς να δίνει καλές παρατάσεις. Η πίεση είναι τεράστια. Ωστόσο η αγάπη, το κλίμα αλληλεγγύης που υπάρχει και ο σεβασμός που δείχνουμε καθημερινά, είναι στοιχεία που βοηθάνε τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στο ύψος των περιστάσεων.”

Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις έναν κορμό μιας ομάδας: “Ένας κορμός χρειάζεται οικογενειακό πνεύμα. Οι Ελληνες παίκτες του Άρη έχουν ένα στρες, το πρέπει και το γρήγορα. Θεωρώ ότι τα νεαρά παιδιά που έχουμε τα επόμενα χρόνια θα γίνουν η αφρόκρεμα του Ελληνικού μπάσκετ. Επενδύουμε επάνω στο φετινό μας ρόστερ,και μη ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα πλάνο τριετίας μαζί με τους αθλητές μας ώστε να επιτύχουμε ότι καλύτερο γίνεται.”

Για την χαμηλή προσέλευση: “Πότε δεν παραπονέθηκα για το κόσμο που έρχεται να μας στηρίξει. Ο στόχος μας είναι να φέρνουμε έναν άνθρωπο σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδο. Σίγουρα η ομάδα δεν έχει σταθερότητα και ο κόσμος μετά από μια ήττα για παράδειγμα ξενερώνει. Είναι λογικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε παρόμοιες στιγμές παράλληλες με αυτές που ζήσαμε στην φετινή πρεμιέρα.”

Για το αν ειναι ευχή και κατάρα το γεμάτο Αλεξάνδρειο στους μικρούς παίκτες: “Είναι ευχή σαφέστατα. Προσπάθησα να περάσω στους παίχτες ότι χρειάζεται να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ως όλα τα άλλα. Η σημαντικότητα του είναι η ίδια με το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ίκαρο. Δεν πρέπει να μας απροσανατολίσει η αναμέτρηση του κυπέλου . Έχουμε δρόμο μπροστά καιστο πρωτάθλημα. Χρειάζεται να ξεχωρίσουμε τις δύο αυτές διοργανώσεις”.

To Top