Οι “κίτρινοι” που έγιναν “μπλε” και αντίστροφα!

Ο Άρης υποδέχεται σήμερα τον Αστέρας Τρίπολης για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και οι παίκτες που ενώνουν τις δυο ομάδες είναι αρκετοί.

Οι Γιάννης Ζαραδούκας και Ανδρέας Τάτος, είναι οι μόνοι που έχουν παίξει και στις δύο ομάδες και θα βρεθούν αντιμέτωποι στη σημερινή αναμέτρηση. Δεν είναι όμως και οι μοναδικοί που φόρεσαν τη φανέλα των δύο, αφού ακόμη έξι παίκτες έχουν αγωνιστεί σε Αστέρα Τρίπολης και Άρη.

Η ιστοσελίδα arcadiasports.gr ετοίμασε αφιέρωμα για τους διπλούς πράκτορες των αποψινών αντιπάλων στο “Κλεάνθης Βικελίδης”:

Από τα Κιτρινομπλέ στα Κιτρινόμαυρα…

Νίκος Λαζαρίδης

Ο Νίκος Λαζαρίδης  ήταν ο πρώτος που πήγε στον Αρη έχοντας παίξει πρώτα στον Αστέρα. Μετά από πέντε γεμάτες χρονιές στην Τρίπολη, ο έμπειρος αμυντικός αποφάσισε να συμφωνήσει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στις 10 Ιουνίου του 2010 ανακοινώθηκε και επίσημα. Είναι ίσως, ο μοναδικός, που του βγήκε σε καλό, αφού έφτασε μέχρι και να σκοράρει κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Γιουρόπα Λιγκ. Πάντως, στους φίλους του Αστέρα, δεν άφησε θετική εντύπωση ο τρόπος που πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε κόντρα στους Αρκάδες, στη χειρότερη χρονιά του Αστέρα στην πρώτη κατηγορία…

Τσέζαρεκ

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ έπαιξε από το 2007 στον Αστέρα Τρίπολης και στις 3 χρονιές που αγωνίστηκε στην ομάδα της Πελοποννήσου σκόραρε συνολικά 29 γκολ σε 78 συμμετοχές.  Στην καλύτερή του χρονιά, την τελευταία, έφτασε τρίτος σκόρερ και τρίτος σε ασίστ. Μόλις 15 μέρες μετά την ανακοίνωση του Λαζαρίδη ήρθε και αυτή, του Κροάτη επιθετικού. Στην ιστορία έμειναν οι δηλώσεις του πως ήθελε να παίξει σε γεμάτο γήπεδο γι’ αυτό θέλησε να φύγει, όμως ο χρόνος έδειξε πως δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή.

Πουλίδο

Ο Ρούμπεν Πουλίδο αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τη φανέλα του Αστέρα και ήταν βασικότατος στόπερ και ηγέτης της άμυνας των Κιτρινομπλέ. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική και στα 33 του αποφάσισε να κάνει το ταξίδι Τρίπολη-Θεσσαλονίκη. Ο Ισπανός αμυντικός έκανε όνομα στην Ελλάδα από το πέρασμά του στον Αστέρα Τρίπολης, όπου είχε 45 συμμετοχές και 4 τέρματα. Στον Άρη δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της καριέρας του αφού αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε… Παίζει σπάνια, ενώ αρκετές φορές έχει γίνει στόχος αρνητικών σχολιασμών.

Ανδρέας Τάτος

Ξεκίνησε στον Αστέρα Τρίπολης τη σεζόν 2004-05 (στη Δ’ Εθνική), όπου ο νεαρός Τάτος κατάφερε σε 32 συμμετοχές να πετύχει 21 γκολ, κάνοντας μία σεζόν που τον οδήγησε λίγο αργότερα  στην Παναχαϊκή. Τα χρόνια και οι καλές του παρουσίες στις ομάδες που αγωνίστηκε τον οδήγησαν στον Ολυμπιακό, ο οποίος τον έδωσε δανεικό στον Άρη. Την περυσινή περίοδο είχε εξαιρετική παρουσία κόντρα στους Αρκάδες, ενώ και φέτος η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του.

Ουντότζι

Στην Ελλάδα ήρθε την περίοδο 2009-2010 για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης και αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2011 κάνοντας 49 συμμετοχές (5 γκολ). Επόμενοι σταθμοί της καριέρας του ήταν η Άστρα Πλοϊέστι και η Μπράσοφ. Στην Ελλάδα όμως, φαίνεται πως δεν τον ξέχασαν αφού αγωνίστηκε ακόμη σε Πλατανιά, Ατρόμητο και φέτος το καλοκαίρι έκλεισε στον Άρη. Η ιστορία του πρόσφατη, με τον Νιγηριανό να παίρνει το πρώτο αεροπλάνο και να φεύγει απογοητευμένος από τις συνθήκες στην ομάδα.

Και αντίστροφα….

Θανάσης Παπάζογλου

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα μικρά τμήματα του Άρη, ενώ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2007 όταν και εντυπωσίασε με την παραγωγικότητα σε γκολ στη δεύτερη ομάδα του Άρη. Ο τότε προπονητής της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς τον ξεχώρισε και του έδωσε ευκαιρίες. Την 1η Ιουνίου 2009 ο Παπάζογλου υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Τον Ιανουάριο του 2011 ο Θανάσης Παπάζογλου μετακινήθηκε στον Αστέρα Τρίπολης ως δανεικός για έξι μήνες από τον ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει αφού έβλεπε δίχτυα με το…καλαμάκι.

Σανκαρέ

Ο Σανκαρέ έκανε καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ολυμπιακό Βόλου (2010-2011), τον Άρη Θεσσαλονίκης (2011-2012) και τον Αστέρα Τρίπολης (2012-2013), όπου σε 97 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη σημείωσε επτά γκολ. Οι καλές σχέσεις Αστέρα και Σανκαρέ οδήγησαν τον ποδοσφαιριστή, μετά από ένα πέρασμα στο Κουβέιτ, στην επιστροφή του στην Τρίπολη, στην οποία θα ανήκει και επίσημα από την 1η Γενάρη.

Γιάννης Ζαραδούκας

Το 2009 έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και συνέχισε στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου όπου είχε καλές παρουσίες ιδιαίτερα τη σεζόν 2010-2011 αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι εμφανίσεις του τον οδήγησαν στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα. Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2012-2013 παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα του Άρη. Τη φετινή περίοδο φορά τη φανέλα του Αστέρα και ακολούθησε την αποστολή της ομάδας με πιθανότητες να αγωνιστεί κόντρα στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

To Top