Ο Βαγγέλης Αγγέλου χαρακτήρισε τον ημιτελικό κυπέλλου μεγάλη πρόκληση, εξήγησε γιατί δεν πρέπει να υπάρχει πίεση και ανέλυσε τεχνικά το παιχνίδι γύρω από την απουσία του Νίκου Γκίκα και την άμυνα στα όρια του φάουλ που παίζει ο Πανιώνιος.
Τόνισε αρχικά πως “σαν πρόκληση είναι μεγάλη το να παίξεις ένα παιχνίδι για να πας στον τελικό. Είναι μεγάλη πρόκληση αθλητική, κίνητρο από μόνη της και είναι κομμάτι καριέρας που ένας αθλητής το χρειάζεται, θα το θυμάται”.
Ρωτήθηκε αν υπάρχει πίεση από την… δίψα του κόσμου και απάντησε πως “όταν κάποιος και πόσο μάλλον ο φίλαθλος του Άρη σου λέει ‘σε στηρίζω, δώσε μου αυτή τη χαρά, να πολεμήσεις αυτό το παιχνίδι, κέρδισέ το’ αυτό δεν είναι πίεση, είναι καλοδεχούμενο. Μας το λένε και από τη διοίκηση και από παντού. Ετοιμαζόμαστε να μην παίξουμε αυτή την πρόκληση κάτω από πίεση”.
Για το ότι ο Άρης θα παίξει χωρίς τον Νίκο Γκίκα και πως αλλάζουν τα πλάνα του σχολίασε: “Το ξέρουμε εμείς πως αλλάζουν, είναι οφθαλμοφανέστατο που οδηγείται το παιχνίδι, πως θα παίξει ο Πανιώνιος και τι θα κληθούμε εμείς να αντιμετωπίσουμε χωρίς ένα γκαρντ που πιστεύαμε ότι η ωρίμανσή του θα ερχόταν τον Ιανουάριο. Θα ετοιμαστούμε να καλύψουμε αυτό το κενό όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά σίγουρα αλλάζει πολύ τα πλάνα μας”.
Για το αν περιμένει διαφορετικό Πανιώνιο είπε ότι “ο Πανιώνιος έχει ένα συγκεκριμένο προφίλ τα τελευταία χρόνια. Παίζει με 12 παίκτες στην άμυνα, στα όρια του φάουλ. Παίζει πολύ ένας – ένας παιχνίδι και 6-7 ντρίμπλες και προκαλεί τα φάουλ σαν επίθεση. Δημιουργεί με εύσχημο τρόπο αρκετές καταστάσεις όπου ο Κάρτερ, όπως σας είπα έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Το μπάσκετ δεν παίζεται με μαθηματικά”.
Για τον παράγοντα έδρα είπε “το θέμα της έδρας θα πρέπει να το διαχειριστείς ώστε να κερδίσεις και να μη σε αγχώσει. Να καταφέρουμε όλη αυτή τη θέληση, την διάθεση και την πίεση να την πάρουμε κοντά μας σαν σύμμαχο”.
Για την πίεση από το γεμάτο γήπεδο είπε πως “δεν με προβληματίζει. Εμείς περιμένουμε, γιατί πάντα η καταξίωση ενός επαγγελματία αθλητή έρχεται μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Γι’ αυτό είπα ότι είναι πρόκληση για έναν επαγγελματία, να μπορέσει να λειτουργήσει κάτω από τέτοιες συνθήκες”.