Αγγλία: Ο Αντσελότι… στρώνει την Έβερτον, η Γουότφορντ «αναπνέει»

Δύο στα δύο για τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Έβερτον, η οποία πέρασε από την έδρα της Νιουκάστλ (1-2). «Κόλλησαν» Σαουθάμπτον και Πάλας, τριάρα και ανάσα για την Γουότφορντ στην Βίλα (3-0).

Το ποδόσφαιρο που θα έπρεπε να παίζει και τα αποτελέσματα που θα έπρεπε να παίρνει, βάσει του ποιοτικότατου ρόστερ που διαθέτει, βλέπουμε πλέον από την Έβερτον!

Ο Κάρλο Αντσελότι δείχνει να… στρώνει την ομάδα του, η οποία στο δεύτερο ματς του Ιταλού στον πάγκο πανηγύρισε ισάριθμη νίκη. Αυτή τη φορά, μετά το 1-0 επί της Μπέρνλι, επικράτησε 2-1 της Νιουκάστλ στο «St James Park» έχοντας ξανά τον ίδιο πρωταγωνιστή. Τον Κάλβερτ-Λιούιν! Ο 22χρονος φορ βρίσκει ξανά τον εαυτό του, όπως και όλη η Έβερτον και η ομάδα προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ο Κάλβερτ-Λιούιν πάγωσε το «St James Park» στο 13ο λεπτό, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα της Έβερτον στο ξεκίνημα του αγώνα. Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι ισορροπούσαν το παιχνίδι, ανέβασαν την πίεσή τους και προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από στατικές φάσεις. Από μία τέτοια βρήκε το γκολ της ισοφάρισης δέκα λεπτά μετά την επανέναρξη με μονοκόμματο σουτ του Σαρ. Αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις ένα δεκάλεπτο μιας και ο Κάλβερτ-Λιούιν χτύπησε ξανά και έγιρε την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων (1-2).

Την ίδια ώρα, η Γουότφορντ έπαιρνε βαθιά βαθμολογική ανάσα, επικρατώντας με 3-0 της… ανεμικής μακριά από το γήπεδό της, Άστον Βίλα. Ο Τρόι Ντίνι έδωσε προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου μέρους στους γηπεδούχους, το έργο των οποίων έδειξε να δυσκολεύει στο 57ο λεπτό όταν ο Μαριάπα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό, όμως, δεν άλλαξε την εικόνα του ματς αλλά μόνο τις αριθμητικές ισορροπίες. Γιατί η Γουότφορντ όχι μόνο πήρε αέρα δύο τερμάτων με πέναλτι του Ντίνι αλλά μετέτρεψε το ματς σε… πάρτι, αφού ο Σαρ «ξεχείλωσε» το σκορ (3-0).

Τέλος, στο «St Mary’s» η Σαουθάμπτον έμεινε στο 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας. Ο Τρέι Τόμπικνς με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 50ο λεπτό αλλά οι γηπεδούχοι, που ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να πάρουν γλιτώσουν την ήττα χάρη στο τέρμα του Ντάνι Ίνγκς στο 74’.

Αναλυτικά, η 20ή αγωνιστική:

Σάββατο 28/12
Μπράιτον-Μπόρνμουθ 2-0
(3΄ Γιάχανμπακς, 79΄Μόουι)

Νιούκαστλ-Έβερτον 1-2
(56’ Σαρ / 13’, 64’ Κάλβερτ-Λιούιν)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(74’ Ινγκς / 50’ Τόμπκινς)

Γουότφορντ-Άστον Βίλα 3-0

(42’, 67 πέν. Ντίνι, 71’ Σαρ)

Νόριτς-Τότεναμ (19:30)
Γουέστ Χαμ-Λέστερ (19:30)
Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Κυριακή 29/12
Άρσεναλ-Τσέλσι (16:00)
Λίβερπουλ-Γουλβς (18:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Τετάρτη 1/1
Μπράιτον-Τσέλσι (14:30)
Μπέρνλι-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Λέστερ (17:00)
Σαουθάμπτον-Τότεναμ
Γουότφορντ-Γουλβς
Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (19:30)
Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας
Γουεστ Χαμ-Μπόρνμουθ
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Πέμπτη 2/1
Λίβερπουλ-Σέφιλντ (22:00)

To Top