Αγιορείτικη ευλογία με ευχές για έναν τίτλο!

Μια ξεχωριστή προπόνηση είναι αυτή της Πέμπτης για τον Άρη. Η ομάδα παίρνει την ευλογία μοναχών από το Άγιο Όρος (!), ενώ μερικοί από αυτούς μίλησαν από βάθος ψυχής στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου. 

Η προπόνηση της Πέμπτης γίνεται παρουσία μοναχών από την αδελφότητα Θωμάδων της σκήτης της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους στο «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Προηγήθηκε συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Αντώνη Ζαμπέτα, ο οποίος κάλεσε τους μοναχούς και αυτοί προθυμοποιήθηκαν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο του Άρη, προκειμένου να δώσουν την  ευλογία  τους στην ομάδα, η οποία είναι η αλήθεια ταλαιπωρείται τελευταία από αρκετές ατυχίες…

Μια ευλογία, για την οποία υπάρχει η πίστη ότι θα ενισχύσει πνευματικά τους κιτρινόμαυρους και θα τους θωρακίσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

«Ο αθλητισμός μοιάζει με το μοναστήρι»

Πριν από την προπόνηση μία έκπληξη περίμενε, μάλιστα, τους ακροατές του «Άρης FM 92,8», αφού δύο μοναχοί από το Άγιο Όρος φιλοξενήθηκαν στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου και δεν δίστασαν να μιλήσουν στον… αέρα . Οι δύο γέροντες μίλησαν για τον αθλητισμό και το θετικό αντίκτυπο που αυτός έχει στη νεολαία, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη του αξία.

Χαρακτηριστικά τόνισαν πως και οι ίδιοι “αθλούνται” (εννοώντας την πνευματική τους άσκηση, στον δύσκολο αγώνα τους), διότι, όπως είπαν: «ο αθλητισμός μοιάζει με το μοναστήρι και τη ζωή που κάνουμε εμείς οι κληρικοί».

Εν συνεχεία επισήμαναν πως θα όταν βρεθούν με τους αθλητές, στο ευχέλαιο το οποίο θα πραγματοποιήσουν θα τους πουν με απλά λόγια ότι: «πρέπει να αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον Άρη, διότι αυτά είναι ιδέες και ιδανικά τα οποία πρεσβεύουν και αντιπροσωπεύουν έναν ολόκληρο λαό που τα λατρεύει», ενώ ευχήθηκαν σε όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια να δει τον Άρη πρωταθλητή και με έναν τίτλο, δίνοντας την υπόσχεση της δικής τους νέας επίσκεψης με αφορμή το γεγονός αυτό…
.

To Top