Πιπελίδης: «Να κάνουμε τον Άρη πιο δυνατό»

Για την προετοιμασία της ανδρικής ομάδας χάντμπολ, αλλά και για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, μίλησε ο νέος προπονητής της ομάδας, Ευθύμης Πιπελίδης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου.

Σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α2, τόνισε: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για δώσουμε στην ομάδα ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 12 Νοεμβρίου και σε περίπτωση κωλύματος το πιθανότερο είναι να καθυστερήσει το πολύ μια εβδομάδα. δεν νομίζω να έχουμε προβλήματα. Διανύουμε την περίοδο προετοιμασίας της ομάδας, στο πλαίσιο της οποίας την ερχόμενο Κυριακή θα δώσουμε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι στα Γιαννιτσά. Τους περισσότερους παίκτες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 τους γνωρίζω από τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν αξιόλογες ομάδες όπως ο Αρχέλαος Κατερίνης, ο Ζαφειράκης Νάουσας, ο Φοίβος Συκεών και η Δράμα. Βρισκόμαστε στο σημείο που πλέον πρέπει να δώσουμε ένταση, να ανεβάσουμε ρυθμούς. Πρέπει να ανεβούμε κατά ένα 30%. Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Έχω μόλις δεκαπέντε ημέρες που ανέλαβα το τμήμα, οπότε έχουν πραγματοποιήσει συνολικά περίπου δέκα με έντεκα προπονήσεις. Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα θα έχει συνοχή, θα δέσει. Νομίζω πως στην 2η ή 3η αγωνιστική θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Αναφορικά με τα τμήματα υποδομής, σχολίασε: «Με απασχολεί πάρα πολύ το να δώσουμε βαρύτητα στα τμήματα υποδομής. Είναι κάτι με το οποίο είχα ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό τα πέντε χρόνια που ήμουν στον Άρη, με τη βοήθεια των συνεργατών μου τότε. Είχαμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά με τα μικρά παιδιά με στόχο να επανδρώσουμε την ανδρική ομάδα. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Με ενδιαφέρει να γεμίσουν οι ακαδημίες. Όταν θέλεις να κάνεις μια καλή πορεία είναι απαραίτητο να στηριχθείς στα δικά σου παιδιά. Δουλεύοντας με τους αθλητές από τις μικρές ηλικίες καλλιεργείται η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους. Γίνεται σωστότεροι δουλειά δεδομένου πως μπαίνουν καλές βάσεις. Αν δεν μπεις σε αυτή τη διαδικασία πάλι θα μπορέσεις να κάνεις ομάδα, αλλά τα κόστη θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι ένας αθλητής να τρέφει αγάπη για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Άλλωστε στις δύσκολες καταστάσεις μόνο ο αθλητής που είναι γέννημα θρέμμα ενός συλλόγου μπορεί να ‘κρατήσει’ μια ομάδα. Κάθε πύργος χτίζεται από τις βάσεις».

Κλείνοντας, ο νέος τεχνικός του Άρη επισήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι προπονητής στον Άρη. Θεωρώ πως δεν είμαι σε θέση να κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις. Στόχος είναι να δουλέψουμε σκληρά κα να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον σύλλογο πιο μεγάλο και ποιο δυνατό».

To Top