Οι ανανεώσεις στο “τραπέζι”: Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Κοέλιο, Παπαζαχαρίας στο… μικροσκόπιο

Για ακόμη μια σεζόν ο Άρης θα βαδίσει την χρονιά του έχοντας τις γνωστές απαγορεύσεις λόγο της μη αδειοδότησης του από την ΕΠΟ.

Ως γνωστόν, έχει το δικαίωμα να κάνει τρεις μεταγραφές για ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει το 24 έτος της ηλικίας τους και απεριόριστες για κάτω από αυτό το επιτρεπτό όριο ηλικίας. Επίσης του δίνεται η δυνατότητα να κάνει τέσσερις ανανεώσεις, για παίχτες που έχει τελειώσει το συμβόλαιό τους φέτος και υπερβαίνουν την παραπάνω ηλικία.

Στην ουσία, εφτά είναι οι ποδοσφαιριστές των κιτρίνων που έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιό τους το καλοκαίρι που διανύουμε. Είναι οι Αγκάνθο, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος, Βελλίδης και Καζναφέρης. Οι δύο τελευταίοι, αποτελούν ήδη παρελθόν από την ομάδα καθώς δεν υπολογίζονται για το νέο ρόστερ.

Ο Οικονομόπουλος, είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει για ακόμη τρία χρόνια να φοράει την φανέλα που τον ανέδειξε, ωστόσο είναι μόλις 22 χρονών και δεν τον αγγίζει ο περιορισμός.

Mέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα των ανανεώσεων. Η πιο εφικτή περίπτωση δείχνει αυτή του Οικονομόπουλου που έχει δεχθεί πρόταση με ετήσιες απολαβές 40.000 ευρώ. Στους Αγκάνθο και Κοέλιο πρόθεση της διοίκησης είναι να τους κρατήσει με λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρναν φέτος (περίπου 300.000 ευρώ και οι δυο), ενώ για τους Παπαζαχαρία και Παπαστεριανό το σημείο κλειδί είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Εμείς θα σας παραθέσουμε σύντομα τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών τη χρονιά που πέρασε, που έχουν το δικαίωμα ανανέωσης και την νέα σεζόν.

                                       ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΓΚΑΝΘΟ

Ο Ισπανός στράικερ ήταν η τελευταία μεταγραφή της περσινής ομάδας. Θα λέγαμε πως του πάει ο τίτλος του καλύτερου ποδοσφαιριστή των κιτρίνων για το περασμένο πρωτάθλημα, καθώς αγωνίστηκε σε 21 αγώνες, πέτυχε 9 τέρματα, είχε δύο ασίστ και ήταν κατά γενική ομολογία ο ηγέτης τού περσινού Άρη.

Μελανό σημείο ο ευέξαπτος χαρακτήρας του καθώς δέχτηκε τις περισσότερες κίτρινες στη Σούπερ λίγκα. Ο αριθμός αυτών όντως μεγάλος…14! Θυμίζουμε ότι ο Αγκάνθο είχε υπογράψει προσύμφωνο με την διοίκηση Ψηφίδη τον Ιανουάριο, για την συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών αν ο Άρης παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

                                      ΝΟΥΝΟ ΠΡΑΤΑ ΚΟΕΛΙΟ

O Πορτογάλος μέσος συμπλήρωσε 25 αγωνιστικές με τη φανέλα του Άρη, και ήρθε δεύτερος σε συμμετοχές μετά τον Γιάννη Γιαννιώτα που είχε 26 παιχνίδια στα πόδια του. Ήταν θετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ωστόσο είχε φανερό πρόβλημα στην προώθηση του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές θεωρείται καλή η παρουσία του κατά τη διάρκεια της σεζόν ωστόσο φαινόταν η έλλειψη εμπειρίας σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο. Αξέχαστη στιγμή για τους φίλους της ομάδας το χρυσό τέρμα που πέτυχε στο 89′  που χάρισε τη νίκη κατά του Παναθηναϊκού όπου ήταν μια γερή δόση οξυγόνου για την μάχη της σωτηρίας!

                                       ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ

Από σαράντα κύματα πέρασε η χρονιά αυτή για τον έμπειρο Έλληνα κεντρικό αμυντικό. Ξεκίνησε βασικός τη σεζόν, βρέθηκε μια ανάσα από την πόρτα της εξόδου καθώς δεν υπολογίζονταν από τον τρίτο κατά σειρά προπονητή του Άρη για εφέτος Λούκας Αλκαράθ, ωστόσο το τέλος του πρωταθλήματος των βρήκε στις καρδιές των απανταχού Αρειανών. Το πάθος, η αγωνία και το πείσμα που έβγαζε στους αγώνες τον καθιέρωσαν εν τέλη στην βασική ενδεκάδα. Η στιγμή όμως που τον έπιασε η κάμερα να κλαίει από την αδικία του Στυλιάρα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, είναι μια εικόνα που χαράχθηκε και συγκίνησε τους φίλους της ομάδας, και ανέβασε στα ύψη την υπόληψη και την προσωπικότητά του.

                                       ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ

Βαρόμετρο η απόδοση του 26χρόνου Χαλκιδικιώτη μέσου κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αναμφίβολα η παρουσία του μετέδιδε ενέργεια και σιγουριά στους νεαρότερους συμπαίχτες του, ενώ οι πάσες του αποτελούσαν μόνιμο κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα. Συμπλήρωσε 24 παιχνίδια για φέτος, και στα περισσότερα ήταν θετικότατος. Ήταν ο πρώτος σε ασίστ ποδοσφαιριστής για τους κιτρίνους με 5, ενώ πέτυχε απίθανο γκολ την 8η αγωνιστική απέναντι στον ΟΣΦΠ στο Κλεάνθης Βικελιδης. Αναμφίβολα αποτελούσε μια σίγουρη λύση για το χώρο του κέντρου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

 

To Top