ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αγωγή αστυνομικού κατά ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τραυματισμό και επεισόδια που κουκούλωσαν με τον Άρη! (photos)

Αγωγή αστυνομικού κατά ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τραυματισμό και επεισόδια που κουκούλωσαν με τον Άρη στο περσινό αγώνα κυπέλλου στην Τούμπα!

Την αποκάλυψη κάνει το grtimes.gr, το οποίο αναφέρει λεπτομερές ρεπορτάζ για τα γεγονότα που… εξαφάνισε η έκθεση της αστυνομίας τον φθινόπωρο του 2018 και ενώ είχαν σημειωθεί φοβερά επεισόδια έξω από την Τούμπα! Τότε ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα μικρό πρόστιμο και ως… δια μαγείας τα επεισόδια έγιναν αόρατα!

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του PRESSARIS στις 26/9/2018: “Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και χρήση χημικών πριν από λίγο έξω από το γήπεδο της Τούμπας και πριν από την έναρξη του ΠΑΟΚ – Άρης για το Κύπελλο Ελλάδας. Ομάδα 20-25 περίπου ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκε σε διμοιρίες αστυνομικών έξω από τις θύρες 7 και 8 εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν, ενώ οι μολότοφ προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, σε μια αστυνομική κλούβα και μια καντίνα κάηκε! Για περίπου δέκα λεπτά το τοπίο έξω από τις θύρες 7 και 8 θύμιζε πεδίο μάχης, με την αποστολή του Άρη πάντως να φτάνει στο γήπεδο της Τούμπας νωρίτερα χωρίς προβλήματα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κουκουλοφόροι ήθελαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να κινηθούν προς το λεωφορείο της αποστολής. Χωρίς όμως επιτυχία, ενώ έπεσαν τουλάχιστον δέκα μολότοφ, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν τραυματία security”. (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

“Ο ενάγων τραυματίστηκε από βόμβα μολότοφ που εξερράγη πάνω του, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από τις θύρες 7-8 της Τούμπας, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα ο οποίος διεξήχθη για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-2019.

Αστυνομικός των ΜΑΤ υπέβαλε αγωγή κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διεκδικώντας αποζημίωση για τον τραυματισμό του σε επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το 2018, έξω από το στάδιο της Τούμπας, στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλλου με τον Άρη, Δέχτηκε μολότοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο θώρακα και το πόδι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων που υπέστη.

Ζητεί από την “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ να του καταβάλει το χρηματικό ποσό 28.342 ευρώ για ηθική βλάβη, απώλεια εισοδήματος, ιατρικές κι άλλες δαπάνες. Επί μέρες ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή ενώ παρέμεινε εκτός υπηρεσίας για περίπου δύο μήνες. Ο ενάγων υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και την ημέρα του τραυματισμού του βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία της ΕΛΑΣ, εν όψει της προγραμματισμένης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε, το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου 2018, στη συμβολή των οδών Μικράς Ασίας και Ματάλων, όπου ήταν παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ συμμετέχοντας σε μέτρα ασφαλείας για την ομαλή προσέλευση των ομάδων και του φίλαθλου κοινού. Οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στις αστυνομικές δυνάμεις εκσφενδονίζοντας κάθε λογής αντικείμενα (πέτρες, γυάλινα μπουκάλια, σιδερικά, σιδερολοστοί, κέρματα, κλειδιά, φωτοβολίδες, βεγγαλικά, καθίσματα κ.α.), όπως αναφέρεται στην αγωγή.

“Εξαιτίας αυτής της σφοδρότατης επίθεσης και της βροχής αντικειμένων και φωτοβολίδων που δεχόμασταν, το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστώ πολύ σοβαρά στην περιοχή του θώρακος από μία μολότοφ η οποία διαπέρασε την προστατευτική ασπίδα και την αντιπυρική φόρμα που φορούσα. Με αφόρητους πόνους μεταφέρθηκα από συναδέλφους μου μακριά από τον τόπο εξέλιξης των επεισοδίων και δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία διακομίστηκα με υπηρεσιακό ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εκεί από τις υποβληθείσες ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπέστην έγκαυμα 1ου βαθμού στην περιοχή της γαστροκνήμιας και τραχηλικής χώρας “ αναγράφεται στην αγωγή.

 

Ο ενάγων αποδίδει ευθύνες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στον υπεύθυνο Ασφαλείας και στην ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης του σταδίου που υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση των αθλητικών αναμετρήσεων.

“Δεν διενεργήθηκαν από τους ανωτέρω προληπτικοί έλεγχοι ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και των χώρων που είχε πρόσβαση το φίλαθλο κοινό. Ούτε υπήρξε η δέουσα εποπτεία, ώστε οι επισκέπτες του γηπέδου να μην έχουν απαγορευμένα αντικείμενα στην κατοχή τους και δεν φρόντισαν για την απομάκρυνση αντικειμένων που απαγορεύονται στα γήπεδα (όπως γυάλινα μπουκάλια και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ). Ούτε βέβαια προέβησαν σε κάποια σχετική ειδοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να λάβουμε όλα τα αναγκαία και έγκαιρα αποτρεπτικά μέτρα αντιμετώπισης των έκνομων ενεργειών των οπαδών της εναγόμενης” αναγράφεται στην αγωγή.

“Υπάρχει νομολογιακό προηγούμενο από παλαιότερο τραυματισμό αστυνομικού. Είναι πάγια τακτική της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να συνδράμει τους ατυχείς αστυνομικούς που αποτελούν θύματα βίαιων επεισοδίων επ’ αφορμή αθλητικών εκδηλώσεων” δήλωσε στο GRTimes ο δικηγόρος της ΕΑΥΘ Θάνος Χαριστός

 

To Top