ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πασσαλής: “Μεγάλος στόχος το κύπελλο, μεγάλη αδικία τα ban για τον Άρη”

Ο Πέτρος Πασσαλής, πρώην παίκτης των «κιτρινόμαυρων» μίλησε αρχικά για το πώς βίωσε ο ίδιος την περίοδο της καραντίνας, σχολίασε την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ενώ και εκείνος ήταν υπέρ της άποψης πως τα πλέι οφ θα βοηθήσουν στην… προετοιμασία του Άρη για τον ημιτελικό Κυπέλλου!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Περάσαμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο. Πως την βίωσες εσύ;

Νομίζω πως σε οποιαδήποτε συζήτηση και αν γίνεται, η υγεία είναι το πρωτεύον θέμα, έρχεται η στιγμή που σκεφτόμαστε τελικά ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στην ζωή μας. Οι μήνες της καραντίνας ήταν δύσκολοι για όλους μας τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Επιστρέφουμε ωστόσο σε μια κανονικότητα και η ευχή που κάνουμε είναι να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο στην συνέχεια και να υπάρξει μια ομαλή εξέλιξη. Ο καθένας από εμάς βρίσκει τις ισορροπίες του στην ζωή του και έτσι συνεχίζει.

Γνωρίζω πως έχεις έναν πολύ όμορφο ξενώνα στην Έδεσσα. Πως πάει με τις ξενοδοχειακές μονάδες;

Eίναι δύο κτήρια δωδεκάμηνης λειτουργίας. Ξεκινήσαμε από την Δευτέρα, φαίνεται πως υπάρχει διάθεση από τον κόσμο να έρθει. Τα πρώτα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά, ο πρώτος ξένος που έχουμε είναι για μέσα Ιουλίου. Η κίνηση είναι ικανοποιητική, είναι και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα. Θα ζοριστούμε αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, πως βλέπεις εσύ τα παιχνίδια χωρίς κόσμο στο γήπεδο;

Είναι δύσκολο, είδαμε και τα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Γερμανίας. Είναι λίγο περίεργο να το βλέπεις αλλά θα πρέπει να γίνει. Είναι προβληματικό για τις ομάδες σε ό,τι αφορά το κομμάτι των εσόδων, για τους παίκτες επίσης διότι αισθάνονται ότι πρόκειται για έναν φιλικό αγώνα. Όταν δεν υπάρχει η πίεση του κόσμου απ’έξω, αυτό το «ξεσήκωμα», είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να μπει στον ρόλο του από το πρώτο λεπτό. Πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις, χάρηκα που είδα την μπάλα να κυλά στο χορτάρι στην Γερμανία και να σου πω την αλήθεια ανυπομονώ για τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου.

Συμφωνείς με την άποψη για ένα 20% έστω των οπαδών στα γήπεδα;

Εγώ συμφωνώ το θέμα όμως είναι να συμφωνούν και οι αρμόδιοι (γέλια). Ναι θα ήθελα να υπάρχουν εφόσον δεν τίθεται σοβαρό θέμα. Το σοβαρότερο νομίζω δεν είναι το αν θα καθίσουν στην κερκίδα αλλά το πώς θα μπουν μέσα στο γήπεδο. Μακάρι να δοθεί το ΟΚ και να γίνει διότι στο Χαριλάου μαζεύεται αρκετός κόσμος. Σε άλλα γήπεδα που θα δούμε, το 20% μπορεί να καλύπτει και τους ανθρώπους που ήθελαν να πάνε. Μακάρι να δοθεί η άδεια, είναι πολύ διαφορετικό για όλους να υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες.

Έχουμε Άρης-ΟΦΗ μετά το restart και βαδίζουμε στο άγνωστο. Πως το προσεγγίζεις εσύ;

Είναι μια πρεμιέρα πρωταθλήματος Ιούνιο μήνα, αυτό λέει πολλά. Πρώτα απ’όλα βαδίζουμε στο άγνωστο γιατί ερχόμαστε από ένα χρονικό διάστημα αποχής από αγώνες, ακόμη και σε περίοδο προετοιμασίας μια ομάδα για να παρουσιαστεί σε επίσημο παιχνίδι έχει δώσει περίπου 10-14 φιλικούς αγώνες. Τώρα πάμε να παίξουμε ένα επίσημο ματς με 2,5 μήνες αποχής από αγώνες. Τα πρώτα λεπτά όχι απλώς θα είναι αναγνωριστικά, αλλά και ειδικών συνθηκών. Την πραγματική εικόνα των ομάδων θα μπορέσουμε να την δούμε μετά από 2-3 αγωνιστικές. Θα φανεί ποιοι ποδοσφαιριστές είχαν δουλέψει πραγματικά μέσα σε αυτή την κατάσταση σχετικά με τραυματισμούς και φυσική κατάσταση. Επειδή όμως θεωρώ πως ο μεγάλος στόχος του Άρη για φέτος είναι το Κύπελλο, όσο περισσότερα παιχνίδια δώσει η ομάδα και προετοιμαστεί για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ, τόσο το καλύτερο για αυτήν.

Άρα πιστεύεις πως θα είναι υπέρ του Άρη η πιθανή καθυστέρηση του Κυπέλλου;

Ναι γιατί θα είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται, φυσικά αυτό θα ισχύει και για την ΑΕΚ. Ωστόσο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα σου και να ανατρέψεις ένα αποτέλεσμα, παίζει ρόλο το πως θα επιτεθείς εσύ, πως θα δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες, πάντα η άμυνα είναι ευκολότερη και για να επιτεθείς πρέπει να είσαι και σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση.

Επομένως τα πλέι οφ θα αποτελέσουν τον «προθάλαμο» για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ;

Από την αρχή της περιόδου σαν ομάδα είχες βάλει δύο στόχους. Ο ένας ήταν η είσοδος στην εξάδα και η έξοδος στο Europa League και ο άλλος ήταν όσο καλύτερη πορεία στον θεσμό του Κυπέλλου και φυσικά η κατάκτηση του. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη και από εκεί και πέρα όταν βρίσκεσαι στον ημιτελικό και «καλείσαι» να ανατρέψεις το 2-1 του πρώτου αγώνα, θεωρώ πως είσαι πολύ κοντά και ταυτόχρονα πολύ μακρία στο να το καταφέρεις. Άρα με όλες αυτές τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, το σημαντικότερο ματς του Άρη μέχρι στιγμής από όλες τις διοργανώσεις είναι ο ημιτελικός Κυπέλλου.

Πάμε λοιπόν σε μια λογική χωρίς κόσμο και με μια ομάδα με μεγαλύτερη ομοιογένεια και σχετικά μικρό ρόστερ. Πως προσεγγίζεις αυτά τα δύο δεδομένα;

Αν μιλούσαμε υπό φυσιολογικές συνθήκες, έχοντας μια συνέχεια αγώνων θα μπορούσαμε να μιλάμε για ομοιογένεια. Όταν έχει περάσει ένα τόσο μεγάλο διάστημα, χρειάζονται κάποια βήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να δούμε την κατάσταση των παικτών. Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι ο κύριος Ένινγκ ανανέωσε, αυτό δείχνει μια συνέχεια και σίγουρα είναι απερίσπαστος να σχεδιάσει τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Είναι ο Ένινγκ ο προπονητής που ανανέωσε ή ως φιλοσοφία μιας ομάδας που ανανεώνει με τον προπονητή;

Νομίζω και η ανανέωση του προπονητή έχει δείγματα της φιλοσοφίας της ομάδας. Δεν το βάζω ως ξεχωριστό κομμάτι, το θεωρώ σαν μια ενιαία κατάσταση.

Βέβαια υπάρχει η «θηλιά» με τα ban.

Πρώτα απ’όλα θεωρώ πως είναι άδικο για την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια ο Άρης να πρέπει να πληρώσει χρέη προηγούμενων διοικήσεων. Από την άλλη, οι παίκτες που τα διεκδικούν, τα έχουν δουλέψει. Δεν έπρεπε να φτάσει η κατάσταση εκεί, είναι σίγουρα πολύ άδικο και εύχομαι να βρεθεί μια λύση για να μπορέσει ο Άρης να κάνει τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις που χρειάζεται για την επόμενη σεζόν. Τα τελευταία χρόνια η πορεία είναι ανοδική και αυτό δείχνει μια εξέλιξη και το να μπορούν και οι παίκτες αλλά κυρίως οι φίλαθλοι να ζήσουν ακόμη καλύτερα χρόνια στο μέλλον.

Για τα σενάρια που ήθελαν να σου γίνεται πρόταση για γενικός αρχηγός του Άρη;

Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, δεν υπάρχει θέμα, ούτε μπορώ να σχολιάσω κάτι περισσότερο, αφού δεν έχει γίνει το παραμικρό.

To Top