ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πασσαλής: “Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, ο Άρης του χρόνου ακόμη καλύτερος, ο Μάντζιος έδωσε ταυτότητα”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη Πέτρος Πασσαλής μίλησε για την πορεία του Άρη, τον Άκη Μάντζιο και την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για τα καλά σχόλια που ακούγονται τη μία εβδομάδα και την καταστροφολογία της επόμενης:

Το ζητούμενο είναι πάντα να υπάρχει μέτρο. Είναι φυσιολογικό να το περνάει μία ομάδα αυτό, η οποία θέλει σιγά-σιγά να μπορέσει να δημιουργήσει όλες εκείνες τις καταστάσεις που θα την κάνουν να διεκδικήσει κάποιον υψηλό στόχο, τίτλο δηλαδή. Ο Άρης όλο αυτό το διάστημα μετά την επιστροφή του από τις χαμηλότερες κατηγορίες, βρίσκεται σε ένα στάδιο προσαρμογής, ακόμη και την φετινή χρονιά.

Δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδί που σε κάνει πρωταγωνιστή. Θα πρέπει να υπάρχει σε όλα μία σειρά και μία σωστή διαχείριση. Η διαχείριση έρχεται μέσα από τα αποτελέσματα, νίκες και ήττες. Ο Άρης αυτήν την στιγμή είναι δεύτερος στην βαθμολογία. Ωστόσο, έχει δώσει τρία παιχνίδια μέσα στην χρονιά που τον πλήγωσαν αρκετά. Μέσα από αυτά όμως οι ποδοσφαιριστές και γενικά ο οργανισμός του Άρη, θα πάρουν μαθήματα για να παρουσιαστεί καλύτερα η ομάδα του χρόνου.

Την επόμενη σεζόν ο Άρης θα είναι ακόμη καλύτερος και πιο έτοιμος, για να μπορέσει να διεκδικήσει πράγματα. Όχι μόνο τίτλους, αλλά και να είναι πιο ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα. Φέτος εύκολα ή δύσκολα θα κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για το πρεστίζ του Άρη σίγουρα παίζει ρόλο να βγει δεύτερος, ωστόσο επί της ουσίας δεν έχει καμία σημασία, γιατί τα εισιτήρια είναι ίδια.

Για την συνέπεια του Άρη φέτος:

Η συνέπεια του Άρης φέτος είναι πολύ σημαντική. Το ότι βρίσκεται δηλαδή σταθερά δεύτερος, ενώ πέρασε κι ένα διάστημα πρώτος. Πάνω σε αυτή την συνέπεια, σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και προπονητή θα πρέπει να χτιστεί η επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη:

Θεωρώ εύκολα ή δύσκολα ότι Άρης και ΠΑΟΚ θα πάρουν δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια. Για την επόμενη θέση θα γίνει μάχη μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Για τις δύο διαφορετικές εικόνες που παρουσιάζει ο Άρης στο Χαριλάου και στα εκτός έδρας ματς:

Φέτος οι έδρες έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό δεν το βλέπουμε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η απουσία του κόσμου έχει κάνει όλα τα παιχνίδια να είναι ανοιχτά. Ο Άρης φαίνεται ότι δυσκολεύεται περισσότερο όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο ως φαβορί. Πιστεύω ότι είναι θέμα διαχείρισης. Οι ποδοσφαιριστές όταν αγωνίζονται ως αουτσάιντερ σε ένα παιχνίδι, έχοντας στο μυαλό ότι και το «χ» ενδεχομένως είναι καλό αποτέλεσμα, παίζουν πιο απελευθερωμένα. Όταν παίζουν εντός έδρας και η νίκη είναι απαραίτητη, τότε το ψυχολογικό φορτίο γίνεται βαρύ.

Οι ομάδες δεν γίνονται από την μία ημέρα στην άλλη. Ο Άρης παρουσιάζει μία συνέπεια και συνέχεια. Αυτό είναι το μεγάλο του «όπλο» που πρέπει να διατηρήσει και την επόμενη χρονιά. Κάνει σιγά-σιγά βήματα. Κάποια στιγμή θα έρθει και το άλμα.

Για τον Μάντζιο:

Είναι άδικες και άστοχες οι όποιες συζητήσεις έχουν να κάνουν για την παραμονή του Μάντζιου. Ήρθε στην ομάδα και έδωσε ταυτότητα και πλάνο μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να του δοθεί ο χρόνος να δείξει τι παραπάνω μπορεί να κάνει. Δεν έφτασε ο Άρης μόνος του δεύτερος. Η ομάδα έχει κάνει πολλά καλά παιχνίδια, με καλό ποδόσφαιρο σε ορισμένα ματς. Δεν μπορεί ο Άρης πάντα να παίζει με τον ίδιο ρυθμό. Θα πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλοι θέλουμε να πατάμε ένα κουμπί και να έχουμε παραγωγή. Αυτό γίνεται στις επιχειρήσεις που είναι αυτοματοποιημένα κάποια πράγματα. Στο ποδόσφαιρο όμως, υπάρχει το κομμάτι της ψυχολογίας, των τραυματισμών και της κόπωσης.

Για το θέμα της κόπωσης:

Η κόπωση παίζει ρόλο, αλλά το προπονητικό τιμ του Άρη έχει κάνει καλή δουλειά. Δεν φαίνεται τόσο μεγάλη πτώση στην ομάδα. Φυσικά, κάποια παιχνίδια δεν μπορεί να έχουν την ίδια ένταση με κάποια άλλα, γιατί παίζει ρόλο η ψυχολογία και η προετοιμασία των παικτών.

Για τον Μάνο:

Είναι ένας ποδοσφαιριστής, από τον οποίο ζητήθηκαν πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που μπορεί να κάνει. Ειδικά σε μία θέση που δεν νομίζω ότι είναι η φυσική του. Το λέω καιρό πως ο Μάνος πρέπει να είναι περιφερειακός επιθετικός, σε ένα σχήμα με έναν δεύτερο επιθετικό μπροστά. Όμως έχει δώσει λύσεις και έχει προσφέρει στον Άρη και σίγουρα αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Και συμπλήρωσε:

Αυτά που συζητάμε είναι σε θεωρητική βάση. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Άρη προέρχεται από τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ και από το θέμα του δελτίου του Ντουρμισάι. Ο Άρης έχει φτιάξει μία ομάδα που χρειάζεται τρεις προσθήκες το πολύ, για να μπορέσει του χρόνου να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Αν το θέμα του Ντουρμισάι στο CAS δεν έχει την επιθυμητή κατάληξη για τον Άρη, που θα είναι η άρση του ban και η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών για την επόμενη χρονιά, τότε η ομάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ο κ. Καρυπίδης έχει πληρώσει πολλά χρήματα. Έχουν αρθεί κάποια ban. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τελειωτικά αυτή η κατάσταση και μετά το μέλλον το βλέπω ευοίωνο.

Για το τι μεταγραφές χρειάζεται η ομάδα:

Είναι δύσκολο να μιλάμε τώρα για μεταγραφές. Ο Άρης αυτήν την στιγμή για παράδειγμα, έχει τρεις τερματοφύλακες με συμβόλαιο. Θα πρέπει κάποιος να φύγει πρώτα, για να έρθει κάποιος άλλος. Ο Άρης έχει μπροστά του πέντε παιχνίδια. Είναι λάθος να κάνουμε κουβέντα γύρω από κάποιον τερματοφύλακα, ο οποίος την Κυριακή θα κληθεί να μπει στο γήπεδο να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του και στο τέλος της σεζόν να πρέπει να φύγει ενώ έχει συμβόλαιο. Θα πρέπει πρώτα να τελειώσει η χρονιά και μετά οι άνθρωποι του Άρη να πάρουν τις αποφάσεις που απαιτούνται.

Για τον Μήτρογλου:

Όταν αγοράζεις έναν ποδοσφαιριστή, κοιτάς πρώτα απ’ όλα το βιογραφικό του, για να δεις πού έχει παίξει. Κανένα βιογραφικό όμως δεν εξασφαλίζει, ότι αυτός ο παίκτης θα έχει μία καλή αγωνιστική παρουσία, ειδικά όταν είναι ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το έχω πει στο παρελθόν και θα το ξαναπώ: Ο Μήτρογλου είναι ο χαρισματικότερος επιθετικός της γενιάς του, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, όταν ήρθε δεν ήταν στην κατάσταση στην οποία θα έπρεπε να βρίσκεται και είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί προέρχεται με ατομικές προπονήσεις. Αν δεν είχε τους μικροτραυματισμούς, θα είχε επανέλθει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει στον Άρη, αλλά όχι φέτος, την επόμενη χρονιά. Τουλάχιστον έτσι δείχνει η αγωνιστική του εικόνα.

Για την ενδεχόμενη πίεση που ασκεί ο κόσμος:

Ο κόσμος του Άρη έχει στηρίξει την ομάδα φέτος και συνεχίζει να στηρίζει την κατάσταση. Κάποιες φωνές που ακούγονται, είναι μεμονωμένες. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου, είναι ώριμο, αλλά υπάρχει ένα μικρό ποσοστό, που έχει την δική του κοσμοθεωρία.

To Top