ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι τέσσερις κάρτες του Μάντζιου, η αλλαγή κανονισμού και η… ψυχρολουσία του Μόλντε

O Άκης Μάντζιος δεν θα είναι στον πάγκο του Άρη στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, μια και συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ο Έλληνας προπονητής των έφτασε τις τέσσερις κίτρινες κάρτες κόντρα στον ΠΑΟΚ, όχι όμως στα πλέι οφ, όπως αρχικά υπήρχε η εντύπωση, αλλά συνολικά στη σεζόν. Κι αυτό γιατί από φέτος υπάρχει αλλαγή του κανονισμού, σύμφωνα με την οποία οι αξιωματούχοι του αγώνα “κουβαλούν” τις κάρτες τους στα πλέι οφ, την στιγμή που αυτό δεν ισχύει με τους ποδοσφαιριστές, οι κάρτες των οποίων “μηδενίζουν”.

Τώρα στον πάγκο του Άρη, θα είναι ως πρώτος προπονητής ο Γιώργος Χωριανόπουλος, άμεσος συνεργάτης του, ο οποίος όπως δήλωσε σχετικά «Λειτουργούμε σαν ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έξω από αυτόν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το τεχνικό τιμ. Με τον κ. Μάντζιο είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Γνωρίζει ο ένας τον τρόπο σκέψης του άλλου. Σαφώς και υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό, θα υπάρχει μία καθοδήγηση και έξω από αυτό, θα δούμε τον τρόπο που θα λειτουργήσει η διαδικασία την Κυριακή, αλλά θεωρώ ο κοινός τρόπος σκέψης δεν θα επηρεάσει τον τρόπο παιχνιδιού».

Συγκεκριμένα, ο Μάντζιος “κιτρινίστηκε” σε τέσσερις… εντός έδρας αγώνες:

5η αγωνιστική: Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0.

22η αγωνιστική: Άρης-Παναιτωλικός 0-0.

2η αγωνιστική πλέι οφ: Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0.

5η αγωνιστική πλέι οφ: Άρης-ΠΑΟΚ 0-1.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ως πρώτος προπονητής του Άρη και ο Τόλης Τερζής στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τον Βόλο, με τους Μάντζιο, Χωριανόπουλο να είναι στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Νιαρχάκος είναι στις τρεις κίτρινες κάρτες και ο Θωμάς Ναζλίδης στις δυο κίτρινες. Ο τελευταίος έχει αποβληθεί δυο φορές! Η πρώτη, η οποία ήταν και η πρώτη κόκκινη στην καριέρα του (ακόμη και ως ποδοσφαιριστής!) στον αγώνα Άρης-Απόλλων Σμύρνης στα Γιάννινα για την 5η αγωνιστική και στην Τούμπα, την 25η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Άρης.

Τέλος, η διαδικασία να βρεθεί στην… εξέδρα ο προπονητής του Άρη είναι η δεύτερη τα τελευταία τρία χρόνια, φέρνοντας στο μυαλό όλων την… ψυχρολουσία του Μόλντε, όταν ο Άρης αντιμετώπισε την ομάδα της Νορβηγίας εκτός έδρας (ήττα 3-0), με τον Σάββα Παντελίδη να είναι τιμωρημένος με μια αγωνιστική, μετά τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού για το Europa League.

 

To Top