Αγόρασαν και τις Κάννες οι ιδιοκτήτες της Ρόμα

Μετά τη Ρόμα, η αμερικανική ιδιοκτησία του ιταλικού συλλόγου επισημοποίησε την αγορά των Καννών, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο σύλλογος της Κυανής Ακτής.

Ένας δεσμός που ξεπερνά και τον αθλητισμό, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα της αμερικανικής ιδιοκτησίας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της γαλλικής πόλης (πατρίδα του γνωστού Φεστιβάλ) για τον κόσμο του κινηματογράφου.

«Ο Νταβίντ Λισνάρντ, δήμαρχος των Καννών, ανακοινώνει ότι η AS Cannes Football θα είναι πλέον μέλος του Ομίλου Φρίντκιν (…) Ο σύλλογος ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του. Έτσι, ο όμιλος Φρίντκιν γίνεται ο πλειοψηφικός επενδυτής στην εταιρεία “SAS Cannes Football Pro”, με πρόεδρο τον Ράιαν Φρίντκιν».

Η νυν πρόεδρος, Άνι Κουρτάντ, σχολίασε: «Με μεγάλη συγκίνηση βλέπω την ομάδα AS Cannes Football να απογειώνεται σε ένα μέλλον που ευχόμαστε να είναι λαμπρό, συνοδευόμενη από την ομάδα Φρίντκιν».

«Είναι μια συναρπαστική στιγμή να συμμετέχεις σε έναν τόσο θρυλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο», δήλωσε ο Ράιαν Φρίντκιν. «Οι Κάννες και αυτό το μέρος της Γαλλίας είχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Νταβίντ Λισνάρντ και την κυρία Άνι Κουρτάντ που έδωσαν στην οικογένειά μου την ευκαιρία».

Ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης συμπλήρωσε: «Το αθλητικό έργο που παρουσίασε η οικογένεια Φρίντκιν είναι πολύ σοβαρό, συνεκτικό και φιλόδοξο. Ο όμιλος είναι πολύ συμπαγής οικονομικά και έμπειρος στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με υποδειγματική επιτυχία στη Ρόμα.

Αυτό συμβαίνει και σε άλλους τομείς δραστηριότητας στις Κάννες, όπως ο κινηματογράφος και η ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αυτή η εξαγορά είναι επομένως απολύτως συνεπής με τη δέσμευση και τις ενέργειες του δήμου για την ενίσχυση των Καννών».

To Top