Αγώνας μπάσκετ σε… αεροπλανοφόρο! (video + photostory)

Το είδαμε και αυτό. Μπάσκετ σε… αεροπλανοφόρο! Το κλασικό ντέρμπι του κολεγιακού πρωταθλήματος, ανάμεσα στο Νορθ Καρολάινα και το Μίσιγκαν Στέιτ έγινε πάνω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Καρλ Βίνσον” παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα!

Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο που έχει αγκυροβολήσει στο Σαν Ντιέγκο, στις ακτές της Καλιφόρνια, ήταν αυτό από το οποίο, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, πετάχτηκε στην θάλασσα η σωρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πάνω σε αυτό το αεροπλανοφόρο στήθηκε ένα γήπεδο μπάσκετ, με παρκέ, κερκίδες, προβολείς και τα δύο ιστορικά πανεπιστήμια αναμετρήθηκαν! Μάλιστα, για να είναι… συμβατές οι ομάδες με τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα οι στολές τους ήταν παραλλαγές, γαλάζιες για το Νορθ Καρολάινα και πράσινες για το Μίσιγκαν Στέιτ. Παρών ήταν και ο Μάτζικ Τζόνσον, που έχει αποφοιτήσει από το Μίσιγκαν Στέιτ.

Για την ιστορία το Νορθ Καρολάινα κέρδισε με σκορ 67-55 με κορυφαίους τους Χάρισον Μπαρνς (17π.), Τζον Χένσον (12π., 7ρ., 9κοψ.) και Ντέξτερ Στρίκλαντ (10π.). Από τους Σπαρτιάτες του Μίσιγκαν Στέιτ ξεχώρισαν οι Ντρέιμοντ Γκριν (13π., 18ρ.) και Μπράντεν Ντόουσον (10π., 7ρ.).

Τον αγώνα παρακολούθησαν 7.000 θεατές, περισσότεροι εκ των οποίων στρατιώτες του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Παρακολουθείστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ιστορικού αγώνα πάνω σε αεροπλανοφόρο:

{youtube}1Qbf2P2AzLg|640|360|1{/youtube}

Δείτε μοναδικές φωτογραφίες από το πρώτο κολεγιακό παιχνίδι πάνω σε αεροπλανοφόρο:

{gallery}siridis/aeroplanoforo_ncaa{/gallery}

To Top