ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αγώνες βετεράνων με «άρωμα» Άρη

Δύο σημαντικοί αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 03/09 στο «Nick Galis Hall», με έντονο άρωμα του ένδοξου παρελθόντος της Θεσσαλονίκης και του Άρη.

Το μεγαλύτερο και αρχαιότερο εργασιακό πρωτάθλημα της Ελλάδας (ΕΚΑ Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης») και η εργασιακή ομάδα μπάσκετ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) ανηφορίζουν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσουν δύο φιλικούς αγώνες.

Η ομάδα 60+ του ΕΚΑ Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη των βετεράνων της Θεσσαλονίκης στις 15:00, ενώ δύο ώρες νωρίτερα (13:00) η ΕΑΒ θα παίξει με την αντίστοιχη ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τόσο η ΕΚΑ Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης», όσο και η ΕΑΒ, θα τιμήσουν τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης και μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, Χάρη Παπαγεωργίου. Μεταξύ των δύο αναμετρήσεων, θα αγωνιστεί η ομάδα Μπάσκετ με Αμαξίδιο του Άρη (Α.Σ.Α.Θ. ΑΡΗΣ), δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στην ημέρα.

Το ΕΚΑ Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης« είναι το μεγαλύτερο και αρχαιότερο εργασιακό πρωτάθλημα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στην Ελλάδα και τιμά κάθε χρόνο και έναν αθλητή από αυτούς που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Στη φετινή περίοδο σειρά έχει ο Χάρης Παπαγεωργίου, που με την τεράστια αγωνιστική αξία και το απαράμιλλο ήθος του αποτέλεσε το απόλυτο πρότυπο για τη γενιά του.

Η εργασιακή ομάδα μπάσκετ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) είναι και η μοναδική ομάδα του ΕΚΑ που συμμετέχει από το 1986 μέχρι σήμερα. Στηρίζει μαζί με το σωματείο εργαζομένων έμπρακτα την προσπάθεια των εργαζομένων αθλητών αλλά και κάθε πρωτοβουλία όπως αυτή που αφορά τους συναδέλφους αθλητές με αμαξίδιο, αλλά και τη βράβευση αθλητών όπως ο Χάρης Παπαγεωργίου.

To Top