ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αδαμίδης: “Ο νέος νόμος δεν θα αφορά τις ομάδες και της κατηγορίες αυτής της αγωνιστικής περιόδου”!

O σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Αλέξης Αδαμίδης (δεξιά στη φωτογραφία) μίλησε για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά τον Άρη, καθώς και για το περιβόητο Grexit.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για το ποια είναι τα ζητήματα που θέλει σε γενικές γραμμές να αντιμετωπίσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, είπε: Είναι ένα νόμος-πλαίσιο ο οποίος θα διαμορφώσει όλο το καθεστώς και το νομοθετικό και όχι μόνο περιβάλλον, όσον αφορά το σύνολο του αθλητισμού. Είτε αυτός είναι επαγγελματικός, είτε είναι ερασιτεχνικός.

Για το αν θα αναφέρεται στο εκλογικό σύστημα, για το οποίο έγινε και τόσο πολλή φασαρία, σχολίασε: Φυσικά και θα μιλάει για το εκλογικό σύστημα. Έτσι κι αλλιώς και ο ισχύων νόμος, ο 2725 μιλάει για το εκλογικό σύστημα και προβλέπει κάποια πράγματα. Νομίζω ότι κάποια από αυτά θα αλλάξουν.

Για το αν ο νέος νόμος θα προβλέπει και το θέμα «υπό εκκαθάριση-ΠΑΕ» που αφορά και τον Άρη, ανέφερε: Το νέο νομοθετικό καθεστώς σε κάθε περίπτωση θα είναι διαφορετικό από αυτά που ισχύουν τώρα. Σίγουρα θα έχει μια μεταβατική περίοδο. Δε θα αφορά τις ΠΑΕ και τις κατηγορίες του τρέχοντος πρωταθλήματος και αυτό συμβαίνει διότι αυτό λέει η απλή λογική.

Για το αν ο Άρης είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει την εκκαθάριση ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα από Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ΕΠΟ και νέο αθλητικό νόμο, σχολίασε: Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα το εξετάσει και θα δώσει απάντηση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Είναι μια ανεξάρτητη αρχή στην οποία εγώ δε συμμετέχω, δεν έχω καμία σχέση. Γνωρίζω περίπου τι γίνεται φυσικά, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην το σχολιάσω αφού είναι σε εξέλιξη. Νομίζω ότι έχει κληθεί ο Άρης την επόμενη εβδομάδα…

Σχετικά με το ότι υπάρχει πιθανότητα να μπορούν να παίξουν ως ερασιτεχνικές κάποιες ομάδες σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, σχολίασε: Υπάρχει μια τέτοια πρόβλεψη στο νόμο. Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που προβλέπεται και σε άλλα ξένα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, όπου πράγματι οι δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ θα μπορούν να συμμετέχουν με ερασιτεχνική μορφή, μέχρι και στη δεύτερη εθνική κατηγορία (Football League) και με μόνο Έλληνες παίκτες μέχρι 19 ετών.

Για το αν ο Άρης του χρόνου δεν έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση και θέλει να παίξει η κανονική του ομάδα στην Β Εθνική ως ερασιτεχνική δεν μπορεί να το κάνει, αλλά μπορεί μόνο με παίκτες έως 19 ετών, σχολίασε: Όχι γιατί θα προβλέπεται ότι αυτές οι ομάδες δε θα μπορούν να ανεβούν στην πρώτη κατηγορία…

Για το πότε πιστεύει ότι θα βγει σε διαβούλευση ο νόμος, είπε: Η αλήθεια είναι ότι το νόμο αυτό που τον ετοιμάζουμε από το καλοκαίρι του 2015, χρειάζεται ακόμα μια προθεσμία περίπου δύο μηνών. Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου, αν δεν έχουμε καμία άλλη ανατροπή.

Όταν ρωτήθηκε για το σχόλιό του για ένα ενδεχόμενο Grexit, ανέφερε: Νομίζω ότι το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι η ΕΠΟ έχει 7 μέρες για να αποφύγει το Grexit.

To Top