“Αδειάζει” Παναγόπουλο! Η ΕΠΟ σε Διαιτητικό Δικαστήριο: Εφαρμόστε το “μνημόνιο”! (photos)

Η ΕΠΟ αδειάζει τον Γιώργο Παναγόπουλο μετά το εξώδικο που έστειλε με αφορμή τα «μνημόνια» που υπέγραψε ο ΠΣΑΠ με τη Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ Λιγκ για τις οφειλές των ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές.

Σήμερα, όπως αποκαλύπτει το SoccerPlus.gr  υπάρχει: “νέο έγγραφο που υπογράφει (pics 1,2) ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο εκτελεστικός γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου και το οποίο εστάλη στις 26/2/2013 προς το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Με αυτό το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ζητεί από το δικαστήριο να εφαρμόζει τους όρους του μνημονίου Σούπερ Λιγκ – ΠΣΑΠ, υποστηρίζοντας ότι:

– Είναι προϊόν πρωτοβουλίας της ΕΠΟ λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και έχει άμεσες και σημαντικές επιπτώσεις στο ποδόσφαιρο και ειδικά στο σκληρό πυρήνα που είναι η εξυπηρέτηση των συμβολαίων που έχουν συναφθεί.

– Έχει ως στόχο να συμβάλει στη διάσωση του αθλήματος και να διασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις υφιστάμενες συμφωνίες συμβολαίων

– Επιδιώκει να αποτρέψει τις ΠΑΕ από προσφυγές σε πολιτικά δικαστήρια (άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα) με τα γνωστά ενδεχόμενα και συνέπειες για το ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια του εγγράφου αναφέρεται ότι η διοργανώτρια πρέπει να ορίζει τους αγώνες των ομάδων που είναι συνεπείς στην καταβολή των προβλεπόμενων δόσεων, ότι το «μνημόνιο» έχει την ίδια τυπική και ουσιαστική ισχύ με την προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας και τέλος ότι όσοι υπάγονται σε αυτό δεν νομιμοποιούνται να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια”.

To Top