Αλεξανδρής: “Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, επτάψυχος ο Άρης”

Την άποψη του για το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας εξέφρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα προβάδισμα, αλλά δήλωσε πως ο Άρης είναι επτάψυχος.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το ντέρμπι και τι είναι αυτό που το κάνει να τραβάει ακόμα τα βλέμματα πάνω του: «Έχει μια ιδιαίτερη αίγλη από το παρελθόν και τη δεκαετία του ’60, είναι η αντιπαλότητα των πολλών χρόνων, ο ανταγωνισμός που υπήρχε καθώς διεκδικούσαν και οι δύο το Πρωτάθλημα και θα διαιωνίζεται και τα επόμενα χρόνια άσχετα με τη βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας».

Για τις διαφορές με τα παλαιότερα χρόνια: «Παλαιότερα ο κόσμος ήταν ανακατεμένος, οι φίλαθλοι των δύο ομάδων καθόντουσαν μαζί, η μόνη διαφορά ήταν η ομάδα που υποστήριζε ο καθένας. Παλαιότερα και εγώ σαν φίλαθλος όταν πήγαινα στο γήπεδο, ξεκινούσαμε μαζί Αρειανοί και ΠΑΟΚτσήδες και κάναμε και πλάκα μεταξύ μας, ο νικητής πείραζε τον ηττημένο. Η αντιπαλότητα όμως τώρα έχει περάσει σε μίσος. Όταν πας στο εξωτερικό να παρακολουθήσεις αγώνα γυρνάς πίσω με ψυχολογικά. Βλέπεις άλλου είδους συμπεριφορές, με οικογένειες και χωρίς προβλήματα».

Για το αν έχει στο μυαλό του να δουλέψει στο εξωτερικό: «Παλιά δεν περνούσε καθόλου από το μυαλό μου. Είχα την τύχη να πάρω τίτλους στην Ελλάδα και τότε είχα κάποιες «ενοχλήσεις» από το εξωτερικό αλλά δε μου περνούσε από το μυαλό να φύγω. Τώρα το επιδιώκω και δεν το αποκλείω καθόλου».

Για το αν έχει κάποια ομάδα προβάδισμα στο ντέρμπι: «Από ψυχολογικής άποψης είναι καλά και οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μια καλή πορεία μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα. Έχασε βέβαια τον Μακ Γκράθ αλλά ο Σούλης έχει έναν κορμό, παιδιά που γνωρίζει και πάνε καλά. Θα έχει ένα προβάδισμα. 
Και ο Άρης πάει καλά, αλλά έχει πολλούς τραυματισμούς. Θα μετρήσει ότι δε θα έχει τον Πάσαλιτς, ένας πολύ καλός παίκτης. Ο Άρης όμως είναι εφτάψυχος και σε ένα ντέρμπι παίζουν και απρόβλεπτοι παράγοντες ρόλο».

Για το οικονομικό κομμάτι και αν οι δύο ομάδες θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν ξανά: «Υπάρχει διάθεση, τα χρέη φυσικά είναι τρομακτικά και τα έσοδα πολύ λίγα. Δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια από παράγοντες. Δεν μπορούμε να αναιρέσουμε ότι οι δύο διοικήσεις κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Στον ΠΑΟΚ έχουν κάνει καλή δουλειά, έχουν τρέξει πολύ. Στον Άρη υπάρχει η διάθεση και είναι σε θέση να τον βοηθήσουν και άλλοι παράγοντες που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα. Έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα με ένα καλό μπάτζετ μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και πάλι”.

To Top