Αδειοδοτήσεις: Τι… παίζεται πίσω από τη βιτρίνα!

Την αλλαγή των ποινών για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν θα συζητήσει για τρίτη φορά στην τρέχουσα σεζόν η Σούπερ Λίγκα με σκοπό να τις τροποποιήσει. 

Είναι όμως πολύ πιθανό το ΔΣ της 6ης Ιουνίου να μην πάρει απόφαση, αφού σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 20) απαιτούνται τα ¾ των παριστάμενων και το θέμα να παραπεμφθεί σε ΓΣ όπου απαιτείται το 50% + 1.

Αυτό το σενάριο συζητούνταν έντονα τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της Λίγκας, αφού για να ελαφρύνει η απόφαση θα πρέπει να ψηφίσουν οι 12 από τις 16 ομάδες – μέλη του συνεταιρισμού. Και αυτή τη στιγμή οι άμεσα ενδιαφερόμενες ομάδες είναι οι έξι που δεν πήραν αδειοδότηση.

Oι συσχετισμοί

Ομάδες που αδειοδοτήθηκαν όπως ο Αστέρας Τρίπολης συμφωνούν με τη ελάφρυνση των ποινών αλλά όχι με την κατάργησή τους. Ο ΠΑΟΚ είναι αντίθετος με οποιαδήποτε νέα αλλαγή. Η Ξάνθη προτείνει ή να τιμωρηθούν και οι ομάδες που πήραν αδειοδότηση ή να μην τιμωρηθεί καμία! Η νέα συζήτηση για αλλαγή στις ποινές των αδειοδοτήσεων θα γίνει ενώ η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, αφού η ΕΠΟ δια του προέδρου της άναψε το «πράσινο φως» για αλλαγές των ποινών κατόπιν εορτής και οι έξι ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν (ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, Κέρκυρα, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα) θα ζητήσουν στο ΔΣ την ελάφρυνση ή ακόμα και την κατάργηση των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η Σούπερ Λίγκα είχε αποφασίσει τον υποβιβασμό ως ποινή για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν.
Στη συνέχεια, η ποινή μετετράπη σε απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 22 ετών.

Τα επικρατέστερα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα συζητηθούν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις, όπως το να υπάρχει περιορισμός μεταγραφών (π.χ. δύο μεταγραφές) και μόνο Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Ή επίσης να μειωθεί η διάρκεια της ποινής, η οποία να αναστέλλεται από τη στιγμή που η τιμωρημένη ΠΑΕ ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και να αυξηθούν τα ηλικιακά όρια για ανανεώσεις συμβολαίων άνω των 22 ετών.

Μετά από αρκετό καιρό θα βρεθεί στα γραφεία της Λίγκας για τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης

Πηγή: soccerplus.gr

To Top