Αδικαιολόγητες απουσίες τέλος! Την Κυριακή πάμε γήπεδο…

Μια φορά κι έναν (πολύ δύσκολο) καιρό ο Γιώργος Χατζάρας είχε πει το αμίμητο: «περιμένετε να έρθει και το ιππικό και θα δείτε», προαναγγέλλοντας τη μεταγραφική ενίσχυση του Άρη. Τελικά τότε, ούτε ιππικό ήρθε (μάλλον αποδείχθηκε ότι τα άλογα αντί για… κούρσας ήταν… ψόφια), ούτε ενίσχυση σημειώθηκε. Ας μην ξύνουμε παλιές πληγές.

Ο Άρης μετά από χρόνια έδειξε ότι βρήκε τον δρόμο του και σήμερα καμαρώνει την άφιξη τεσσάρων σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Οι Σανκαρέ, Ουμπίντες, Ακόστα και Γιακούποβιτς, οι τέσσερις νέοι… σωματοφύλακες των κίτρινων, ενισχύουν την ήδη ποιοτική ομάδα σε εξαιρετικό βαθμό. Όποιος δεν το βλέπει ας βγάλει τις παρωπίδες.

Ποδοσφαιριστές που έχουν ένα διπλό πλεονέκτημα, αγωνιστικό και ηθικό. Αγωνιστικό γιατί είναι μονάδες αξίας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στο σύνολο και να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Όταν και όποτε είναι έτοιμοι, όταν και όποτε κρίνει το… αφεντικό της ομάδας, ο Σάκης Τσιώλης.

Ηθικό πλεονέκτημα, επειδή πολύ απλά τους ποδοσφαιριστές αυτούς, θα τους ήθελε όχι η μισή, αλλά όλη η Ελλάδα, ποδοσφαιριστές τους οποίους, κυρίως, προσπάθησαν να αποκτήσουν τα «απέναντι μαγαζιά». Ανταγωνιστικές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Και απέτυχαν, εκεί όπου πέτυχε ο Άρης.

Παρένθεση εδώ: σε αντίθετη… διαδρομή η γνωστή προπαγάνδα θα είχε μεταμορφώσει την τετράδα σε… ντριμ τιμ και τον καθένα από αυτούς σε Μέσι και Ρονάλντο.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Άρης, ο άλλος Άρης είναι γεγονός. Ο Τσιώλης έχει τον ευχάριστο πονοκέφαλο να βρει τους κατάλληλους για την ενδεκάδα, ετοιμάζοντας την ομάδα για την επιστροφή στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ξάνθη.

Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι αυτό της Κυριακής. Οι κίτρινοι επιχειρούν μια νέα αρχή, όπου το τρίποντο είναι πολύτιμο, η νίκη μονόδρομος.

Κάπου εδώ μπαίνει και η συμμετοχή του κόσμου. Το Κλεάνθης Βικελίδης πρέπει να είναι γεμάτο. Δεν το λέμε εμείς, το υπαγορεύει όλη η προσπάθεια που έγινε και συνεχίζεται. Σε καιρούς δύσκολους, οικονομικά χαλεπούς, ο Άρης έκανε κινήσεις σημαντικές, έχοντας παίκτες αξίας. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται τη στοιχειώδη στήριξη από τους φιλάθλους. Την παρουσία τους στα «τσιμέντα» (sic).

Η άφιξη των τεσσάρων… σωματοφυλάκων «αδειάζει» κάθε επιχείρημα για να λείψει ο κόσμος από το γήπεδο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αυτές «σώθηκαν» κάπου στη διαδρομή Βόλος-Θεσσαλονίκη…

To Top