ΑΕΚ – Άρης… ώρα μηδέν!

Ένα ντέρμπι κομβικής σημασίας διεξάγεται σήμερα (17:15) στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη, αφού και οι δύο «κιτρινόμαυροι» αναζητούν… γιατρειά, ώστε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις άσχημες εμφανίσεις και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει κατέβει στην Αθήνα με ένα και μόνο στόχο: Τη νίκη…

Αυτή τη νίκη, η οποία αποτελεί επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί, όπως επισήμανε ο προπονητής του Άρη στη συνέντευξη Τύπου, έπειτα από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν το καλύτερο αυτή την εβδομάδα και άπαντες ψάχνουν να βρουν τι φταίει. Ίσως όλος αυτός ο προβληματισμός να βγάλει σε κάτι θετικό και καταφέρει να συσπειρώσει την ομάδα, ώστε ο Άρης να αρχίσει να θυμίζει… Άρη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, λοιπόν, έχοντας στο μυαλό του το ιστορικό των πέντε πρώτων αναμετρήσεων, σκέφτεται να αλλάξει τα πλάνα του. Εξ αρχής να αλλάξει το σύστημα. Από το 4-1-4-1 με το οποίο έπαιξε σε όλα τα ματς, οδηγείται σε ένα κλασικό 4-2-3-1 με τον Βελλίδη στο τέρμα και τους Παπαστεριανό, Σανκαρέ, Λαζαρίδη και Μίσελ στην άμυνα, σε διάταξη από δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ οι Πρίττας και Τόχα αναμένεται να έχουν ανασταλτικό ρόλο και ο Φατί από μπροστά τους με πιο οργανωτικές αρμοδιότητες. Στις πτέρυγες θα παίξουν οι Ακόστα (υπάρχει ενδεχόμενο πάντως να προτιμηθεί ο Καζναφέρης) και Ουμπίντες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Γιάκομπ.

Να σημειωθεί πως εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τσέζαρεκ, Γκαρσία και Σολτάνι, όπως και ο άρρωστος Καστίγιο, ενώ για πρώτη φορά σε αυτή μετέχει ο Γιούριτσα Βράνιες.

Από την άλλη, ο Νίκος Κωνστένογλου προσπάθησε όλη τη βδομάδα να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του, όμως μόνο αυτό δεν κατάφερε. Η γνωστή ιστορία με το γυάλισμα των παπουτσιών από τους νεότερους στους παλιούς, όπως και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες της ΑΕΚ, λόγω της τραγικής διοικητικής κατάστασης, τάραξαν ακόμη περισσότερο το ήδη διαταραγμένο κλίμα στα αποδυτήρια της Ένωσης. Όλο αυτό, βέβαια, δε θα πρέπει να εφησυχάζει τους παίκτες του Άρη, αφού ίσως και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πεισμώσουν περισσότερο, ώστε να βρουν διέξοδο μέσα στο γήπεδο.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, πάντως, είναι φυσιολογικό να περνάει σε δεύτερη μοίρα για τους γηπεδούχους το κομμάτι της αγωνιστικής τακτικής. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» προσανατολίζεται σε ένα 4-3-3. Τα γκολπόστ θα υπερασπιστεί ο Αραμπατζής ενώ στην άμυνα το κεντρικό δίδυμο θα είναι οι Δέλλας και Κάλα, με τους Κοντοέ στα δεξιά και Καράμπελα στα αριστερά. Στα χαφ η τριάδα θα αποτελείται από το Μάκο σε ρόλο κόφτη και τους Βάργκας, Γκέντσογλου μπροστά του. Την επιθετική τριάδα θα αποτελέσουν οι Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος και Λεονάρντο, από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας, με πρώτο βοηθό τον Χρήστο Ακρίβο (Αθηνών) και δεύτερο τον Δημήτρη Γούκο (Ηπείρου). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Χρήστος Μήτσιος από την Ήπειρο, ενώ παρατηρητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιάννης Σπυρόπουλος από το σύνδεσμο Φθιώτιδας.

Μείνετε συντονισμένοι στο PRESSARIS το οποίο θα σας ενημερώνει διαρκώς για ό,τι συμβαίνει στο ΟΑΚΑ, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του παιχνιδιού με όλες τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

To Top