Αζαξιό: Ομάδα του Φατί και πόλη του… Ναπολέοντα! (photos)

Η Αζαξιό είναι μια μικρή πόλη στην δυτική πλευρά της Κορσικής. Ποδοσφαιρική ιστορία δεν έχει, όπως άλλες γαλλικές ομάδες, με τίτλους και διακρίσεις. Είναι, όμως, η γενέτειρα του Ναπολέοντα και αυτό την κάνει παγκοσμίως γνωστή. Ποδοσφαιρικά, ο Ρίκι Φατί διάλεξε να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Ο πρώην μέσος του Άρη ήθελε να επιστρέψει στο γαλλικό πρωτάθλημα και να προσπαθήσει να πείσει μεγάλους συλλόγους της χώρας ότι αξίζει να έχει μια θέση στο ρόστερ. Η Αζαξιό του δίνει την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του. Είναι μια μικρομεσαία ομάδα του γαλλικού ποδοσφαίρου, πέρσι τερμάτισε στην 16η θέση και σώθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές. Γενικώς, είναι μια ομάδα αυτού του βεληνεκούς, από αυτές που “ανεβοκατεβαίνουν” τις δύο κατηγορίες, η έδρα της πρέπει να θυμίζει… μοναστήρι με χωρητικότητα μόλις 10.600 θεατών.

Σαν πόλη, η Αζαξιό, είναι τουριστικός προορισμός από τους πιο σταθερούς για τους Γάλλους, όπως άλλωστε όλη η Κορσική. Με πληθυσμό 65.000 κατοίκους είναι μια παραθαλάσσια πόλη, που έλκει τουρίστες, όμως είναι παγκοσμίως γνωστή γιατί σε αυτήν γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Πάρτε μια γεύση από το τι εστί Αζαξιό:

To Top