ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αθανασιάδης: “Ο Γκάλης αγαπάει τον Άρη και θα το δείξει! Μόνη λύση ένας μεγάλος επενδυτής”

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, Βαγγέλης Αθανασιάδης, επιστήθιος φίλος του Νίκου Γκάλη και “ψυχή” του τουρνουά Nikos Galis 3on3 που έγινε στην Ρόδο, αναφέρθηκε στην παρουσία του “γκάνγκστερ”, στις σκέψεις του, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Αυτοκράτορας.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Περιέγραψε μας τις στιγμές που έζησες σε αυτό το τριήμερο τουρνουά στην Ρόδο δίπλα σε ιερά τέρατα όπως ο Γκάλης, ο Σούμποτιτς κτλ.

Αρχικά θέλω να αναφέρω πως ο αθλητισμός από μόνος του είναι όμορφος, απλώς υπάρχουν άνθρωποι που τον «ασχημαίνουν» λόγω προσωπικών συμφερόντων. Εύχομαι αυτά τα άτομα να απομακρυνθούν από οποιοδήποτε άθλημα.

Αναφέρεσαι σε παράγοντες ομάδων ή για άσχημες συμπεριφορές στην κερκίδα;

Κυρίως για παράγοντες γιατί από εκεί ξεκινούν όλα.  Από εκεί και πέρα το τουρνουά μας εδώ στην Ρόδο ήταν πάρα πολύ καλό. Ήρθαν πολύ λαμπρές προσωπικότητες που το φώτισαν περισσότερο όπως ο Γκάλης, ο Σούμποτιτς, ο Σάκοτα και παίκτες όπως ο Σκορτσιανίτης, Κακιούζης. Από τους πιο καινούργιους ο Βεργίνης και ο Σαλούστρος, τα αδέρφια Αγραβάνη αλλά και από γυναίκες όπως η Εβίνα Μάλτση και η Σπανού. Οι περισσότεροι ήρθαν για τον Νίκο Γκάλη φυσικά, την προσωπικότητα του και όλα αυτά τα πράγματα που μας άφησε ως κληρονομιά όχι μόνο στον Άρη, αλλά σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Εδώ ο κόσμος στην Ρόδο είναι διψασμένος για τέτοιου είδους πράγματα ιδίως μέσα στο καλοκαίρι.

Υπήρχαν ξένοι που τον αναγνώριζαν;

Ναι, υπήρξαν τέτοια περιστατικά. Οι περισσότεροι ήταν τουρίστες από το Ισραήλ. Υπήρχε γενικώς ένα τεράστιο ενδιαφέρον και από έλληνες και από ξένους. Και χαίρομαι πολύ γιατί όλα πήγαν πολύ καλά και όλοι ήταν πλήρως ευχαριστημένοι με την φιλοξενία μας. Ελπίζω να γίνει θεσμός αυτό το τουρνουά.

Για εσένα ως Βαγγέλης, τι έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούς «Νίκος Γκάλης»;

Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι η λέξη «φίλος». Έχω μια πολύ καλή προσωπική και οικογενειακή φιλία. Η δεύτερη είναι η λέξη «θρύλος», μετά «επαγγελματίας», «ντομπροσύνη» και πάνω απ’όλα «τιμιότητα». Είναι ένας άνθρωπος του μπάσκετ αλλά και γενικώς του αθλητισμού.  Αυτά για εμένα συνθέτουν την προσωπικότητα του. Κράτησε τα προσχήματα και το όνομα του άσπιλο και έτσι προχώρησε. Ελπίζω κάποια στιγμή να ασχοληθεί και με τον Άρη μας και να βρεθεί ίσως κάποτε μια λύση για να επαναφέρει τον μπασκετικό Άρη στην θέση που ήταν παλιότερα.

Βλέπεις κάποιο «φως στο τούνελ» για τον μπασκετικό Άρη του σήμερα;

Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες. Προσωπικά από ότι μαθαίνω, δεν φαίνεται κάτι στο τούνελ. Αυτό που πιστεύω ότι χρειάζεται είναι ένας μεγάλος επενδυτής , που θα επενδύσει σε μια ομάδα όπως είναι ο Άρης. Να στηριχθεί σε όλους τους παλιούς και υγιείς παράγοντες και παίκτες γιατί ο μπασκετικός Άρης του σήμερα δεν αξίζει αυτή την θέση στην οποία βρίσκεται.

Γιατί πιστεύεις ο Άρης δεν προσελκύει έναν μεγάλο επενδυτή;

Η κατάσταση θέλει δράσεις και λύσεις. Νομίζω ότι αν βρεθεί ένας αξιόπιστος και μεγάλος επενδυτής που θα στηριχθεί και στο όνομα του Νίκου Γκάλη ίσως τα πράγματα γίνουν και βατά και συνεννοήσιμα και να βρεθεί μια οριστική λύση. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα συμβεί στο μέλλον, ίσως ακόμη να μην είναι η κατάλληλη συγκυρία.

Φαντάζομαι και τον ίδιο τον Νίκο Γκάλη τον στεναχωρεί η κατάσταση της ομάδας και ο ίδιος θέλει μια αφορμή για να προστατέψει και την ομάδα αλλά και το ονομά του;

Εννοείται, ο Γκάλης αγαπάει τον Άρη. Πιστεύω πως όταν βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία, θα το δείξει. Ακόμη δεν έχει γίνει αυτό και ίσως γι αυτό δεν έχει δείξει κάτι από όσα προείπαμε, ας ελπίσουμε πως θα γίνει στο μέλλον.

To Top