Ολυμπιακός: Καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ για την προ των πυλών σύμβαση-μαμούθ ΕΡΤ-ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε μόνο στις επιστολές που απέστειλε στην ΕΡΤ αλλά δίνει συνέχεια με καταγγελία στο Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ κατά της δημόσιας τηλεόρασης, ζητώντας να γίνει έρευνα και έλεγχος για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ομάδας του Πειραιά: “Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει σε Άρειο Πάγο και ΕΣΡ το τρίγωνο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΡΤ-ΠΑΟΚ. Και τον αγώνα ταχύτητας στο σκοτάδι, για την υπογραφή του μεγαλύτερου τηλεοπτικού συμβολαίου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο… παρά ένα των εκλογών”!

Ο Ολυμπιακός ζήτησε άμεσα από το ΕΣΡ να ελέγξει κατά πόσο η ΕΡΤ, με τις ενέργειές της, εκπληρώνει, ως οφείλει, τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί, καθώς και εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Πέραν της καταγγελίας προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπάρχει και ανάλογη προς τον Άρειο Πάγο.
Η αναφορά – καταγγελία φέρει την υπογραφή του Τάκη Αγραφιώτη. Όπως αναφέρουν σάιτ προσκείμενα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού: “Η ιστορία δεν είναι καινούργια, απλώς τις τελευταίες ημέρες και όσο πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές εντείνεται η πίεση στελεχών της κυβέρνησης προς τους ανθρώπους της ΕΡΤ προκειμένου να ολοκληρώσουν το deal των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ. Και μάλιστα αντί ενός ποσού που θα ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ κατά πως λέγεται και γράφεται από ανθρώπους που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ. Δεν είναι και κάποιο μεγάλο μυστικό, ακόμη και οι εφημερίδες και τα σάιτ του αφεντικού του Δικέφαλου φιλοξενούν τις ίδιες πληροφορίες”.
To Top