Αθηναίου: “Υπέρβαση, αυτό πρέπει να κάνουμε για να δώσουμε χαρά στον κόσμο”

Ο Γιάννης Αθηναίου είναι από τους παίκτες που δεν έχουν ζήσει την χαρά ενός τελικού και θα ζήσει με ιδιαίτερη ανυπομονησία τον αγώνα της Κυριακής. Ο γκαρντ των κίτρινων τόνισε ότι είναι ένας αγώνας χωρίς άγχος και ξεκαθάρισε ότι δεν ξέρει τι θα κάνει αν ο Άρης πάρει το Κύπελλο. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο “Μέτροσπορ”:

– Γιάννη, η ώρα του τελικού για τον Άρη έφτασε. Είστε έτοιμοι; 
«Ο τελικός της Κυριακής  είναι μία πρόκληση για όλους μας. Και για μένα και για τα υπόλοιπα παιδιά. Το θετικό είναι ότι πήραμε την νίκη με το Ρέθυμνο και τώρα θα είμαστε πιο άνετοι. Τι να πω ο ΠΑΟ σίγουρα έχει περισσότερες λύσεις από εμάς. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα δώσουμε και την ψυχή μας για αυτό τον αγώνα. Θεωρώ ότι οδηγός μας θα είναι  οι αγώνες του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο. Σε αυτές τις μέρες που έχουμε θα κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε, για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι»

– Σας τρομάζει ο ΠΑΟ και πού θα κριθεί ο αγώνας;
«Ο ΠΑΟ είναι μία ομάδα με συγκεκριμένη φιλοσοφία στην άμυνα και  με πολύ έμπειρους παίκτες. Είναι όμως μόνο ένα παιχνίδι και σε έναν αγώνα όλα μπορούν να συμβούν. Στον Άρη έχουμε πολύ καλό κλίμα και  για μένα είναι τιμή, όπως και για τα υπόλοιπα παιδιά, που θα παίξουμε με τη φανέλα του σε έναν τελικό. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ξαναπαίξει και είναι πραγματικά μια διαφορετική εμπειρία. Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα και χωρίς άγχος, οπότε θα μετρήσουμε στο τέλος τι πετύχαμε. Μόνο το γεγονός ότι η ομάδα είναι στον τελικό είναι επιτυχία και δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα».

– Τι θα κάνεις που καταφέρετε να πάρετε το Κύπελλο. Το έχεις σκεφτεί;
«Είναι κάτι που δεν έχω σκεφτεί (…γέλια). Ας πάρουμε εμείς το Κύπελλο και όλα τα άλλα θα γίνουν μόνα τους.  Όταν δεν έχεις ζήσει τέτοιες στιγμές δε μπορείς να προδικάσεις τίποτα. Η ομάδα είναι πάνω από όλα οικογένεια και θα είναι σπουδαίο για όλους τους παίκτες να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας στα 100 χρόνια ενός συλλόγου με την ιστορία και  την αξία του Άρη. Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Να έχουμε υγεία, να παίξουμε χωρίς προβλήματα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

To Top