Αθηναίου: “Όποιος έρχεται στον Άρη είναι συνειδητοποιημένος για το μέγεθος και την ιστορία του”

Ο Γιάννης Αθηναίου εδώ και λίγες μέρες είναι και επίσημα παίκτης του Άρη και γι’ αυτό ευθύνονται όπως ο ίδιος τόνισε ο Βαγγέλης Αγγέλου, αλλά και οι διοικούντες, κ.κ. Αρβανίτης και Γαλιλέας για τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισαν.

Ο Έλληνας πλέι μέικερ σε δηλώσεις του στην “Sportday” τόνισε πως “έπαιξε σημαντικό ρόλο το πώς με προσέγγισε ο κόουτς Αγγέλου, αλλά και η διοίκηση, οι κύριοι Αρβανίτης και Γαλιλέας. Ο κόουτς από το λίγο που μου μίλησε, μου εξήγησε το ρόλο μου στην ομάδα και με κάλυψε πλήρως. Το είδα σαν μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου, αλλά θέλω να συμβάλω στη νέα προσπάθεια του Άρη να επιστρέψει στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Όποιος έρχεται στην ομάδα είναι συνειδητοποιημένος για το μέγεθος και την ιστορία του Άρη. Η εμπειρία έρχεται παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουν μείνει κάποιοι έμπειροι παίκτες στην ομάδα ώστε να μπορέσουν να προσαρμόσουν τους νέους παίκτες στο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως οι παλιότεροι θα βοηθήσουν τους νεότερους και θα υπάρξει ομοιογένεια που χρειάζεται κάθε ομάδα».


Για τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη της επόμενης περιόδου: «Θα βασίζεται στον ενθουσιασμό και στη νεανικότητα που έχει η ομάδα. Βέβαια θα συνεχίσουμε να παίζουμε ομαδικά, όπως έκανε η ομάδα και πέρυσι, αλλά και με μαχητικότητα σε άμυνα και επίθεση».

Για την πρώην ομάδα του: «Πέρασα τρία πολύ ωραία χρόνια με καλές και κακές στιγμές σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο. Ο Πανιώνιος συνεχίζει να είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ξεκίνησα την καριέρα μου στην Α1 από τον Πανιώνιο. Κέρδισα πολλά από αυτό».

 

To Top