Ακαταμάχητος πρωταθλητής στα σούπερ μεσαία βάρη ο «Κανέλο» Άλβαρες

Ο μεξικανός σούπερ σταρ της πυγμαχίας Σαούλ «Κανέλο» Άλβαρες κυριάρχησε σε μεγάλο βαθμό απέναντι στον Αμερικανό Ζερμέλ Τσάρλο στο Λας Βέγκας (Νεβάδα, Ηνωμένες Πολιτείες) και παρέμεινε ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στα σούπερ-μεσαία βάρη.

Ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο 33χρονος Κανέλο σημείωσε την 60ή επαγγελματική νίκη του (2 ισοπαλίες, 2 ήττες) απέναντι σε αντίπαλο που προερχόταν από την ελαφρύτερη κατηγορία, τη super-welterweight.

«Είμαι ακόμα δυνατός. Αυτός είναι ο “Κανέλο”, κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει», είπε ο Μεξικανός για τον εαυτό του στο ρινγκ μετά τον αγώνα.

Οι τρεις κριτές τον ανακήρυξαν ξεκάθαρο νικητή με 119-108, 118-109 και 118-109.

«Δουλέψαμε σκληρά για τρεις μήνες, χωρίς την οικογένειά μου. Εξακολουθώ να αγαπώ την πυγμαχία. Η πυγμαχία είναι η ζωή μου, με έκανε το άτομο που είμαι σήμερα», συνέχισε ο Άλβαρες.

Ο Μεξικανός διατηρεί έτσι τις τέσσερις ζώνες του πρωταθλητή IBF, WBA, WBC και WBO στα υπερμεσαία βάρη (κάτω από 76,203 κιλά) που αμφισβήτησε ο επίσης 33χρονος Τσάρλο, αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής super-welterweight (κάτω από 69,853 κιλά), δηλαδή δύο κατηγορίες διαφοράς.

Ο «Κανέλο» απέτυχε να βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλό του, αλλά τον έκανε να γονατίσει στο έδαφος μετά από ένα δυνατό δεξί κροσέ κατά τη διάρκεια του 7ου από τους 12 γύρους.

To Top