«Ακτινογραφία» του ρόστερ: Τι διαθέτει ο Άρης σήμερα και πού «πονάει»

Οι μαζικές αποχωρήσεις δημιούργησαν τεράστιο κενό στο ρόστερ του Άρη, οι περιορισμοί στις μεταγραφικές κινήσεις κάνουν δύσκολη την αποστολή του Μάκη Κατσαβάκη, ωστόσο οι «κίτρινοι» προσπαθούν να βρουν τις λύσεις και να πατήσουν ξανά στα πόδια τους!

Παρά τις αντιξοότητες, υπάρχει αισιοδοξία πως οι κατάλληλες λύσεις θα βρεθούν, ώστε ο Άρης να είναι έτοιμος για το νέο πρωτάθλημα, στο οποίο ελάχιστες ομάδες ξέρουν πώς θα παραταχθούν και με τι ποδοσφαιριστές.

Ας δούμε ποιους ποδοσφαιριστές έχει αυτήν τη στιγμή στο δυναμικό του ο σύλλογος και ποιες θέσεις καλύπτουν αυτοί, ώστε να βγει ένα συμπέρασμα για το πού θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, ένα ζήτημα στο οποίο βέβαια την πρώτη και  τελευταία κουβέντα θα έχει ο Σερραίος τεχνικός…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί μία προσθήκη, αφού η φυγή του Μιχάλη Σηφάκη, αφήνει τους «κίτρινους» με τον Μάρκο Βελλίδη και τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Ο Κυριάκος Στρατηλάτης είναι υποψήφιος να επιστρέψει και να πλαισιώσει τους δύο υπάρχοντες γκολκίπερ. Εναλλακτικά, υπάρχει η σκέψη να προωθηθεί ο Γιάννης Μάντζαρης της Κ-17, ο οποίος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τους μικρούς στην πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, ενώ στα υπ’ όψιν είναι και ο Τάσος Καράδαης της Κ-20.

ΣΤΟΠΕΡ: Σαφώς και είναι μία θέση που ο Άρης θα χρειαστεί να ενισχυθεί και ο Κατσαβάκης είναι αποφασισμένος να κάνει σ’ αυτή τη μία από τις τρεις μεταγραφές έμπειρου παίκτη, με τους Ντολεζάι και Μαϊστόροβιτς να είναι οι βασικοί υποψήφιοι.
Κι αυτό, επειδή η φυγή του Νίκου Λαζαρίδη αποτελεί πλήγμα, ενώ είναι βέβαιο πως Φράνσις Ντίκο (ήταν και πέρυσι αυτός;) και Καλίφα Σανκαρέ δεν θα υπάρχουν στον Άρη τη νέα χρονιά.
Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, που αφενός δεν έχει παίξει πολύ εκεί όσο είναι στον Άρη, αλλά είναι η φυσική του θέση. Παράλληλα, είναι βέβαιο πως ευκαιρίες θα πάρουν φέτος τόσο ο Μιχάλης Γιαννίτσης, για το ταλέντο του οποίου πολλά έχουν ειπωθεί, όμως πέρυσι δεν έπαιξε λεπτό, αλλά και ο Δημήτρης Κοτσώνης ο οποίος πέρυσι έπαιξε μόλις σε ένα ματς κι αυτό ήταν με την Κέρκυρα την τελευταία αγωνιστική, που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ.

ΔΕΞΙΟ ΑΚΡΟ ΑΜΥΝΑΣ: Επίσης θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η προσθήκη ενός παίκτη. Ο Κώστας Καζναφέρης θα είναι στον Άρη και τη νέα σεζόν, αφού αυτή είναι η πρόθεσή του και σίγουρα θα ξεκινάει από θέση ισχύος για την ενδεκάδα. Παράλληλα είναι μία θέση που κι ο Παπαζαχαρίας έχει παίξει και ο Κοτσώνης, αλλά δεν είναι οι πιο ορθόδοξες λύσεις.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΚΡΟ ΑΜΥΝΑΣ: Εδώ δεν υπάρχει… κυριολεκτικά τίποτα. Ο Στέλιος Τσουκάνης που πέρυσι πήρε παιχνίδια σε αυτήν τη θέση, είναι εξτρέμ και επιτελικός χαφ, ενώ είχε αδυναμίες στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Η φυγή του Μίσελ διογκώνει την έλλειψη, αλλά υπάρχουν ήδη συζητήσεις με δύο ποδοσφαιριστές. Ο ένας είναι ο Βαγγέλης Γεωργίου και ο άλλος ο Άγγελος Σικαλιάς, που πέρυσι συνυπήρξε με τον Κατσαβάκη στη Δόξα Δράμας. Αμφότεροι βρίσκονται στο όριο ηλικίας των 24 ετών.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΧΑΦ: Εδώ οι λύσεις ήταν πολλές την περασμένη χρονιά και παραμένουν κάποιες, παρά το… κύμα αποχωρήσεων (Τόχα, Φατί, Νάτσο Γκαρσία, Πρίττας).
Στο ρόστερ υπάρχουν ακόμα ο Μανώλης Παπαστεριανός και ο Κώστας Καπετάνος, που για διαφορετικούς λόγους πέρυσι δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν αρκετά. Επίσης, Ο «πασπαρτού» Παπαζαχαρίας μπορεί να παίξει αμυντικός χαφ (βοήθησε πολύ πέρυσι από αυτήν τη θέση), ενώ μην ξεχνάμε και την επιστροφή του Χαράλαμπου Οικονομόπουλου από τον Βύζαντα Μεγάρων, όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις μετά τον Ιανουάριο, όπως και τον Παντελή Αντωνιάδη, αρχηγό και MVP της Κ-17 στην πορεία προς τον τίτλο.
Τέλος, ιδιόρρυθμη είναι η περίπτωση του Γιώργου Κατίδη, ο οποίος αποτελεί ξένο σώμα και είτε ο Άρης κερδίσει την προσφυγή, είτε όχι δύσκολα θα ξαναφορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα σε επίσημο ματς μετά τις τάσεις φυγής που έδειξε.

ΕΞΤΡΕΜ – ΠΛΑΓΙΟΙ ΧΑΦ: Ήταν απόλυτη ανάγκη να παραμείνουν τόσο ο Γιάννης Γιαννιώτας, όσο και ο Χαβιέρ Ουμπίντες και να χτιστεί πάνω τους ο νέος Άρης. Τα πράγματα κύλησαν ομαλά τελικά κατά το ήμισυ, αφού στο ρόστερ παρέμεινε μόνο ο νεαρός. Ο Νοέ Ακόστα πλέον εκεί που όλα έδειχναν πως θα συνεχίσει, τελικά φαίνεται να απομακρύνεται.
Σίγουρα λοιπόν θα χρειαστούν δύο ή και τρεις προσεκτικές και ποιοτικές προσθήκες, ενώ στην ομάδα είναι πιθανό να προωθηθούν ορισμένοι από τους Δημήτρη Σουνά, Αλέξανδρου Γιώρη και Ερωτόκριτου Νταμαρλή, που έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με τις Κ-17 και Κ-20.
Ουσιαστικά όμως, αν μιλάμε για τρεις προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών, η μία θα είναι σε αυτή τη γραμμή.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Γκέσιος, ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος, ο Σάκης Κανούλας, καθώς και ο Νίκος Αγγελούδης, που επιστρέφει από το δανεισμό του στη Δόξα Δράμας, όπου είχε προπονητή τον Κατσαβάκη. Πιθανώς και θα χρειαστεί μία πιο έμπειρη προσθήκη, αφού ήδη ακούστηκαν ονόματα όπως του Άγγελου Χαριστέα και του Βαγγέλη Μάντζιου, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και η προώθηση του Πάρη Παλιάτσιου από την Κ-20.

Οι μαζικές αποχωρήσεις δημιούργησαν τεράστιο κενό στο ρόστερ του Άρη, οι περιορισμοί στις μεταγραφικές κινήσεις κάνουν δύσκολη την αποστολή του Μάκη Κατσαβάκη, ωστόσο οι «κίτρινοι» προσπαθούν να βρουν τις λύσεις και να πατήσουν ξανά στα πόδια τους!

To Top