Αλήθεια, υπάρχει νομικό τρικ για την σωτηρία της ΑΕΚ;

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και κατατοπιστικό άρθρο έγραψε ο δημοσιογράφος της Sportday, Δημήτρης Ευαγγελάτος αναφορικά με τις πιθανότητες της ΑΕΚ να… δικαιωθεί με κάποιο τρικ.

Το άρθρο του Δημήτρη Ευαγγέλάτου με τίτλο: “Υπάρχει νομικό τρικ για την σωτηρία της ΑΕΚ;”:

Όσοι από εμάς ασχολούμαστε με το λεγόμενο «κυβερνητικό» ρεπορτάζ, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αυτό του αθλητικού δικαστή, έχουμε να λέμε για τα πολλά και διάφορα που έχουν δει κατά καιρούς τα μάτια μας. Ας δούμε όμως τι ισχύει εκ πρώτης όψεως στην προκειμένη περίπτωση της ΑΕΚ. Μια γρήγορη ματιά στους κανονισμούς και δη στα άρθρα με βάση τα οποία έχει κληθεί η ΑΕΚ σε απολογία είναι αρκετή για να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι νομικό παράθυρο διάσωσης της «Ένωσης» δεν υπάρχει. Απλώς πάντα θα πρέπει να κρατάμε μια «πισινή», γιατί έχουν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν και περιπτώσεις που η βούληση έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο από τους ακριβείς κανόνες. Είναι γνωστό άλλωστε εδώ και χρόνια ότι «διάθεση να υπάρχει και διατυπώσεις βρίσκει κανείς πολλές». Ρεαλιστικά πάντως, κανονιστικά δηλαδή, τα άρθρα είναι σαφή και προβλέπουν την γνωστή καμπάνα για την ΑΕΚ και εννοούμε φυσικά αυτή που επιβλήθηκε πέρυσι στον ΠΑΟ. Επομένως αυτή είναι η απάντηση, σε κανονιστικό πάντα επίπεδο, στο ερώτημα που διαβάσατε στον τίτλο του παρόντος κειμένου. Νομικό παράθυρο κανονικά δεν φαίνεται υπάρχει.

Από κει και πέρα, η ΑΕΚ είναι προφανές ότι θα ρίξει το φταίξιμο στον Τριτσώνη και θα προσπαθήσει να πείσει τους δικαστές ότι κακώς διέκοψε οριστικά το ματς. Έλα, όμως, που πρώτο πρώτο στην κλήση της Ένωσης σε απολογία φιγουράρει το φύλλο αγώνα. Μια ματιά στο site της Σούπερ Λίγκας θα σας λύσει τις απορίες. Συνεπώς είναι να αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται μια Επιτροπή να «αδειάσει» το νούμερο ένα πειστήριο για όσα συνέβησαν. Πάντως, δεν κρίνονται τα πάντα την Πέμπτη. Υπάρχει και η Εφέσεων. Η οποία Εφέσεων, με τα δεδομένα της παρούσης, θα συνεδριάσει μετά το ματς και όχι πριν από αυτό. Κάτι που σημαίνει ότι οι δικαστές του δευτεροβάθμιου οργάνου θα ξέρουν πριν δικάσουν τι έχει γίνει την τελευταία αγωνιστική και το αν η ΑΕΚ έχει βαθμολογικές πιθανότητες σωτηρίας. Πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας και αυτή την παράμετρο γιατί πολλές φορές και οι λεπτομέρειες παίζουν τον ρόλο τους.

Οι εκδοχές λοιπόν όταν κληθεί να αποφασίσει η Εφέσεων είναι δύο και μάλιστα η μία είναι… στη Δύση και η άλλη στην Ανατολή! Αν η ΑΕΚ έχει «στραβοπατήσει» κόντρα στον Ατρόμητο και έχει χάσει αγωνιστικά πλέον κάθε πιθανότητα σωτηρίας, τότε οι δικαστές θα έχουν εύκολο έργο και θα δικάσουν χωρίς το παραμικρό άγχος. Αν η ΑΕΚ έχει νικήσει τον Ατρόμητο, τότε οι αθλητικοί δικαστές θα κρατάνε στα χέρια τους την πιο καυτή πατάτα της σύγχρονης ιστορίας τους. Αν μη τι άλλο, το όλο σκηνικό έχει περίσσιο ενδιαφέρον. Να σημειώσουμε και κάτι τελευταίο: ακόμα και αν η ΑΕΚ δικαιωθεί στο πρωτοβάθμιο όργανο και δεν χρειαστεί να κάνει η ίδια έφεση στο δευτεροβάθμιο, είναι βέβαιο ότι θα προσφύγουν σε αυτό εις βάρος της άλλες ομάδες ως έχουσες έννομο συμφέρον. Συνεπώς έχει δρόμο η όλη ιστορία.

To Top