Κεσαπίδης στο PRESSARIS: “Δουλεύουμε για να έχει η πρώτη ομάδα πέντε παίκτες”

Ο Άρης θα διεκδικήσει αύριο έναν ακόμη τίτλο στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ αλλά ο στόχος είναι να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία και να προωθηθούν κι άλλοι παίκτες στην ανδρική ομάδα ακολουθώντας τα βήματα των Μποχωρίδη, Βεζένκοφ αλλά και του Γερομιχαλού. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο PRESSARIS ο προπονητής της εφηβικής ομάδας Ανδρέας Κεσαπίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον αυριανό τελικό με τον Μαντουλίδη. 

Ο χθεσινός ημιτελικός του φάιναλ φορ της ΕΚΑΣΘ ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Ο Άρης δεν άφησε πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ, υποχρεώνοντας τον στην πρώτη του φετινή ήττα και αποκλείοντας τον από τον τελικό. Μπορεί η νίκη των κίτρινων να φάνηκε ότι ήρθε εύκολα αλλά ο Ανδρέας Κεσαπίδης έχει διαφορετική άποψη.  «Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Εμείς το κάναμε εύκολο. Ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος σε ολόκληρη τη χρονιά, έπαιζε καλό μπάσκετ αλλά εμείς προετοιμαστήκαμε πολύ καλά και ήμασταν καλά διαβασμένοι. Το θέλαμε πολύ, στηριχθήκαμε στην τακτική μας και δεν κινδυνέψαμε γιατί είχαμε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού».

Αντίπαλος του Άρη στον αυριανό τελικό του φάιναλ φορ στο κλειστό της Μίκρας είναι ο Μαντουλίδης που διακρίνεται κι αυτός στις μικρές ηλικίες, με τους κίτρινους να θέλουν να προσθέσουν έναν ακόμη τίτλο στο ενεργητικό τους. «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Μαντουλίδης είναι ο περυσινός πρωταθλητής. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, θα δουλέψουμε και στο ψυχολογικό κομμάτι για να πανηγυρίσουμε στο τέλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος», τόνισε ο Κεσαπίδης.

Ο Άρης πρωταγωνιστεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια στους παίδες και στους έφηβους και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Το ζητούμενο όμως είναι να αναδειχθούν παίκτες που θα «ανέβουν» στην πρώτη ομάδα και θα καθιερωθούν σ’ αυτήν. «Οι επιτυχίες αυτές δείχνουν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής. Ο βασικός στόχος των ακαδημιών και των τμημάτων υποδομής είναι να προωθηθούν παιδιά στην πρώτη ομάδα. Να είναι την επόμενη χρονιά πέντε ή και έξι παίκτες μέλη της ανδρικής ομάδας που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κορυφαίο επίπεδο», κατέληξε ο προπονητής της εφηβικής ομάδας των κίτρινων.

To Top