Αλαβές, η 12η ομάδα του «γυρολόγου» Γιόναν Γκαρθία

Η ιστορική αλλά ξεπεσμένη Αλαβές θα είναι η νέα ομάδα του Γιόναν Γκαρθία, που αλλάζει φανέλα για έκτη φορά μέσα σε ισάριθμες σεζόν. Ο πρώην μέσος του Άρη θα αγωνίζεται πλέον στη Γ’ κατηγορία Ισπανίας, επιστρέφοντας στη Χώρα των Βάσκων, από όπου και κατάγεται.

Ο 29χρονος Βάσκος χαφ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Άρη από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι το τέλος εκείνου του έτους, δεν έχει καταφέρει έκτοτε να «στεριώσει» πουθενά, δοκιμάζοντας την τύχη του σε ουκ ολίγους συλλόγους της Β’ και Γ’ κατηγορίας.

Πέρσι είχε 40 συμμετοχές και 3 γκολ με την Γκουανταλαχάρα σε σύνολο 42 αγωνιστικών, αλλά το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε και έτσι κατέληξε στην Αλαβές, που θα είναι η συνολικά 12η ομάδα της καριέρας του, αφού διαδοχικά είχε περάσει από την Μπασκόνια, την Μπιλμπάο Αθλέτικ (είναι η β’ ομάδα της Αθλέτικ), την πρώτη ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, την Καστεγιόν και τη Θιουδάδ ντε Μούρθια προτού έρθει στην Ελλάδα, ενώ στην συνέχεια έπαιξε κατά σειρά σε Ιμπίθα, Ουέσκα, Έθιχα, Γέιδα και Γκουανταλαχάρα.

Η Αλαβές, που υπήρξε φιναλίστ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2001 αλλά τα τελευταία χρόνια «βολοδέρνει» στις μικρές κατηγορίες έπειτα από τη διάλυσή της λόγω χρεών, θα συμμετάσχει στον 2ο από τους τέσσερις ομίλους της Σεγούντα Β, που είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

To Top