ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλαλούμ με τις μετοχές της Καλαμαριάς, στεντ μπάι η οικογένεια Καλαϊτζίδη

Αλαλούμ επικρατεί στον Απόλλωνα Καλαμαριάς με το θέμα των μετοχών, γεγονός που καθυστερεί την ανάληψη της ομάδας από την οικογένεια Καλαϊτζίδη, η οποία θέλει να επιστρέψει στο χώρο του ποδοσφαίρου, μετά την εμπλοκή της στα κοινά του Άρη.

Διαβάστε τι γράφει το metrosport:

Στη διαπίστωση ότι βάσει του αθλητικού νόμου το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Απόλλων ανήκει στον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και όχι στον Βασίλη Ανατολίτη, προέβη ο νομικός του ερασιτέχνη, Κώστας Παπαδόπουλος.

Το ανέφερε και στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι τρεις πλευρές (ΜΓΣ, Ανατολίτης και Καλαϊτζίδης), εξηγώντας ότι από τη στιγμή που δεν προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα και πιο συγκεκριμένα το τριετές «business plan» από τον Βασίλη Ανατολίτη, αυτή δε θεωρείται έγκυρη, κατά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. «Ανεξάρτητα αν στα βιβλία της ΠΑΕ γράφτηκε ότι έγινε μεταβίβαση, βάσει του αθλητικού νόμου 2725 δεν ισχύει, για μετοχές αξίας άνω του 30%. Συνεπώς, οι μετοχές ανήκουν στον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη», εξήγησε στη «Μ» ο έγκριτος νομικός. Κάτι αντίστοιχο ανέφερε και στη χθεσινή συνάντηση, παρουσία των κ.κ. Καλαϊτζίδη και Ανατολίτη.

Χαραλαμπίδης: «Ακολούθησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες»

Τι λέει όμως η πλευρά του Αχιλλέα Χαραλαμπίδη για το θέμα των μετοχών; Ότι ο ίδιος ακολούθησε κανονικά τη νόμιμη  διαδικασία, έκανε όλες τις απαραίτητες φορολογικές κινήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών στον Βασίλη Ανατολίτη και δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για το ότι η ΕΕΑ δεν επικύρωσε τη μεταβίβαση. «Αφού μεταβιβάστηκαν οι μετοχές, θα έπρεπε να κατατεθούν συγκεκριμένα δικαιολογητικά για το business plan στην Επιτροπή από την πλευρά Ανατολίτη, κάτι που δεν έγινε», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον κ. Χαραλαμπίδη, όπως επιβεβαίωσε και ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Λογικά αναμένεται να υπάρξει τοποθέτηση και από την πλευρά Ανατολίτη. Την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον των μελών του δ.σ. του ερασιτέχνη Απόλλωνα, ο κ. Παπαδόπουλος θα αναλύσει το θέμα για να ενημερωθούν πλήρως για το πώς έχει η κατάσταση. Εφόσον φυσικά ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε ο κ. Καλαϊτζίδης θα πρέπει να απευθυνθεί στον κ. Χαραλαμπίδη για την απόκτηση των μετοχών και όχι στον κ. Ανατολίτη. Παράλληλα, θα ξεκαθαριστεί πόσες είναι οι οφειλές που έχει η ΠΑΕ Απόλλων, καθώς από τη στιγμή που θα «αναβιώσει», με την άνοδο της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ, θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Μετά και από αυτήν την εξέλιξη λογικά ανοίγει ο δρόμος για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος από την πλευρά Άλεξ Κάλας.

To Top