ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αλεξάνδρειο, το… Thunderdome της Ευρώπης!

Το Αλεξάνδρειο μαγεύει. Κι όταν δεν μαγεύει καθηλώνει, προκαλεί δέος. Γίνεται θέμα στο εξωτερικό. Αυτό έκανε και ο Regis Schneider, απεσταλμένος της εφημερίδας Dernieres Nouvelles D’ Alsace για να καλύψει τον πρώτο αγώνα του Άρη με την Στρασμπούρ. 

Ο τίτλος στο άρθρο του για το Παλέ είναι “Le dôme du tonnerre”. Στα αγγλικά μεταφράζεται με μία λέξη: Thunderdome. Ο θόλος της βροντής. Θόλος διότι έτσι είναι κατασκευασμένο το Nick Galis Hall και βροντή – για τί άλλο άραγε; – λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι φίλαθλοι.

“Το Nick Galis Hall στην Θεσσαλονίκη είναι μια αρένα του θορύβου και της μανίας. Το θρυλικό γήπεδο του Άρη βρυχήθηκε άλλη μια φορά…”. Η εισαγωγή του άρθρου τα λέει όλα…

Γίνεται αναφορά ακόμα και για τα πλέξιγκλας που προστατεύουν τους πάγκους – άγνωστος ο λόγος στην γαλλική μπασκετική πραγματικότητα – για το ότι έστω και λίγοι καπνίζουν μέσα στο γήπεδο, για την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ στις κερκίδες, αλλά μέσα από μια περιγραφή ιδιαίτερη αναδεικνύεται η μοναδικότητα της ατμόσφαιρας που δημιουργούν στο συγκεκριμένο γήπεδο οι οπαδοί του Άρη.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην δεν αναφερθεί ο απεσταλμένος δημοσιογράφος στα 21 λάβαρα και την φανέλα του θρυλικού Νίκου Γκάλη “που θυμίζουν ότι αυτός ο σύλλογος έχει περάσει καλές στιγμές”.

Υπογραμμίζει πως “στα παιχνίδια του Άρη το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο μετατρέπεται σε έναν θόλο της βροντής. Οι οπαδοί του είναι από τους πιο ισχυρούς στην Ευρώπη και το γήπεδο πολύ γρήγορα μπορεί να μετατραπεί σε ένα… καζάνι, ειδικά κατά την διάρκεια των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τα συνθήματα και ο καπνός (μερικές φορές) δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα”.

Καταλήγοντας ανέφερε: “Υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια λόγω της ήττας από τον αγώνα του Σαββάτου, αλλά τελικά οι φίλαθλοι δεν ερήμωσαν. Μπορεί η στήριξη στην αρχή να ήταν χλιαρή, αλλά από εκεί και πέρα οι οπαδοί, ειδικά το πέταλο, ανέβασε την ένταση και ήρθε πιο κοντά στο παρκέ. Τραγουδούσαν ασταμάτητα, αποδοκίμαζαν σε κάθε άσχημο διαιτητικό σφύριγμα και στο τέλος διπλασίασαν την έντασή τους. Οι παίκτες της Στρασμπούρ έζησαν την τρελή ατμόσφαιρα του Nick Galis Hall και από το Σάββατο θα πάνε στο Μπομπλάν, ένα άλλο καζάνι του μπάσκετ”.

To Top